dijous, 29 de maig del 2008

Music Maps: els top 10 dels cinc continents

Quina música escolten els nigerians? És possible que estigui Metallica entre els 10 grups més populars a Kuwait? I Avril Lavigne, també tallarà el bacallà a Singapur?

Totes aquestes preguntes tenen resposta a Music Maps una eina online que permet consultar quina és la música que s’escolta en els diferents països del món i quins són els àlbums més populars del moment.

La companyia Gracenote, responsable de l’ enginy, manté una base de dades de discos gegant que detecta quina música escolta l’usuari, proporcionant el nom de l’artista i l’àlbum entre d’altres informacions. Serveis com iTunes d’Apple, Yahoo! Music Jukebox i Winamp utilitzen l’aplicatiu de Gracenote per detectar els temes que reprodueix el client en el seu ordinador. Així, cada vegada que escoltem un artista amb l’iTunes o amb Winamp la informació va a parar directament a la base de dades d’aquesta empresa. És la manera que té Gracenote de poder confeccionar els top 10 de cada país. En el cas dels EEUU, a més, Music Maps permet conèixer l’estadística de cada estat.

L’ús d’aquesta eina, és molt senzill. A través d’una aplicació flash es mostra un mapamundi sobre el qual pots clickar sobre el país que t’interessa i es despleguen dues llistes: un top 10 d’artistes i un top 10 d’àlbums. També es poden realitzar cerques per autor, títol de disc o de cançó i es pot enllaçar directament amb els punts de venda d’Amazon i d’iTunes.


Altres possibilitats que ofereix Gracenote és la consulta dels 100 àlbums més populars i els 10 àlbums més demanats durant la setmana anterior. Aquestes informacions també les obtenen a través de la seva base de dades Gracenote’s Media Database.

No sé fins a quin punt són fiables les dades que consultem a través de Gracenote però, com a mínim, és una aplicació curiosa. No obstant, això que algú em controli, fins i tot, la música que escolto des del meu pc em fa una mica de ràbia i una mica de por.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...