dijous, 8 de maig del 2008

B.S.O. de pel·lícules: cinema negre i policíac a la Biblioteca de La Bòbila, L'Hospitalet

Jordi Canal, director de la biblioteca, ens dona notícia del seu fons musical.

La Biblioteca la Bòbila (L'Hospitalet) manté, des de la seva inauguració el març de 1999, un fons especial dedicat al gènere negre i policíac, amb els objectius de fomentar la lectura, difondre aquest gènere literari i cinematogràfic i convertir-se en la biblioteca de referència per als aficionats a la novel·la negra.



El gènere negre i policíac l'entenem en el sentit més ampli i, tot i que el gruix documental és dedicat a la narrativa i al cinema, també hi ha una petita representació de còmic i música.

En el cas de la música s'hi troba, bàsicament, bandes sonores de films negres i policíacs ─des del cinema negre més clàssic fins a les darreres novetats─, bandes sonores de sèries televisives (The Sopranos, Twin Peaks...), reculls de directors (Hichcock, Tarantino...), compositors (Claude Bolling), per països (Jazz en el cine negro español: 1958-1964)... però també diferents músiques relacionades amb el gènere, com els narcocorridos (mexicans, colombians...) la música que ha generat la màfia, o músiques evocadores, com el crime jazz, el jazz noir, que aquí és representat per Dani Nel·lo. Entre les bandes sonores clássiques destaquen Ascenseur pour l'echefaud de Miles Davis.

A més, en el fons especial es poden trobar obres de consulta com Jazz Noir: listening to music from Phantom Lady to The Last Seduction, de David Butler o Le jazz et les gangsters, 1880-1940 de Roland L. Morris, per tal de contextualitzar aquests tipus de músiques.

biblabobila@l-h.cat


1 comentari:

Miss Danger ha dit...

Equip de La Bòbila: un ocell em va comentar que no fa gaire vareu fer una activitat sobre blues i novel·la negra... Què tal un post sobre el tema?
Felicitats per la bona feina.
Salutacions.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...