divendres, 23 de maig del 2008

L'hora del conte en Jazz a la Biblioteca de Manlleu

La nostra companya Núria Silvestre, de la Biblioteca Municipal de Manlleu (Osona) ens fa arribar una original proposta per a l'hora del conte.


Dissabte, 10 de maig de 2008, a la Biblioteca Municipal de Manlleu es va realitzar una Hora del conte per a infants amb música en directe. La sessió, titulada Hi havia una vegada el jazz..., va anar a càrrec dels músics osonencs Edna Sey i Enric Puigdesens. Va consistir en un breu repàs de la història del jazz, gènere molt desconegut pel públic infantil. Amb l'ajut d'un titella de Louis Armstrong, l'Edna va cantar un duet amb el titella que va fer moure tot el públic.


També van explicar què és el blues, i per a l'ocasió van preparar una versió en blues del conte de la Caputxeta vermella. No hi van faltar algunes referències als estàndards jazzístics i a la fusió més actual del jazz amb ritmes pop-rock. Tot i la dificultat d'explicar als nens què és tot això del jazz, es va aconseguir transmetre quins són els ritmes bàsics del gènere i tothom va cantar i ballar una estona.



A l'Ampli tenim una especial debilitat per la música afroamericana ... el Blues, el Jazz, el Rythm&Blues, el Soul, el Funk ...

Considerem que aquest tipus d'iniciatives són molt necessàries per apropar aquesta extraordinaria i dissortadament minoritaria música als infants.
El pop estandard de consum massiu prové directament d'aquestes profundes arrels ... i l'original sol ser gairebé sempre molt superior a la còpia.

Des de la biblioteca també podem contribuïr a formar l'esperit crític musical des de ben aviat amb activitats lúdiques tradicionalment associades a la biblioteca com l'hora del conte.

La nostra enhorabona doncs als companys de Manlleu.




1 comentari:

Anònim ha dit...

Com vau gestionar el tema dels drets d'autor de l'activitat?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...