dimarts, 20 de maig del 2008

Dogmazic: Música Lliure a la Médiathèque de Gradignan



Durant el llarg cap de setmana del passat primer de maig vam tenir ocasió de visitar aquesta moderna i fantàstica biblioteca pública, molt propera a la ciutat de Bordeaux, que coneixiem ja per ser una de les pioneres en la distribució de música digital des de la pròpia sala.

El sistema escollit per aquesta mediateca ha estat el proposat per l'associació de música lliure Dogmazic els quals, al mateix temps, han desenvolupat el projecte Automazic : una tecnologia per posar el seu catàleg a l'abast del públic a través d'un terminal/estació de servei instal·lat a l'espai música de la biblioteca.













L'usuari pot escoltar de forma autònoma, i mitjançant una atractiva pantalla tàctil, els continguts musicals sota llicencies lliures, sel·leccionats previament pels bibliotecaris musicals del centre, així com descarregar-se lliurement els temes escollits a la seva clau USB o un CD (ens van comentar que pràcticament ningú ho fa en suport cd).

Es posa una especial incidència en la música local de tots els gèneres, així com informació de concerts i seguiment de la vida musical del seu entorn.
Periòdicament, els bibliotecaris musicals hi posen playlists específiques amb les seves recomanacions.
Encara no fa mig any de la posada en marxa d'aquest servei i encara és prematur extreure conclusions del seu rendiment però Sylvette Peignon, responsable de l'espai música de la mediateca, ens va comentar que ara per ara té un éxit i un ús considerable.










Podeu completar la informació sobre el sistema en la presentació de la pròpia Sylvette als Rencontres celebrats a Toulouse a través d'aquest enllaç.

Recomanem una visita a la website de la Médiathèque de Gradignan on trobareu tota la informació sobre la mediateca i podreu veure una molt bona galeria fotogràfica que, tot i així, no fa justícia a la bellesa d'aquest espai públic.

Salutacions i agraïments a Sylvette Peignon, Sophie (de la Médiathèque) i Eric Aouanès (president de l'associació Dogmazic.net) pel seu acolliment i amabilitat.
.

1 comentari:

Anònim ha dit...

fantàstica!!!! aviam si espabilem i en fem una igual o millor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...