dijous, 23 d’abril del 2020

Sant Jordi 2020: Klaatu Barada Nikto

El 2020 serà recordat com l'any de la pandèmia, de la incertesa i de la sopresa continua. La última (de moment) un Sant Jordi celebrat en dues parts. Des d'aquí recordar-vos que els llibres es compren a les llibreries i que hi ha diferents plataformes en línia on podeu fer "gastu" : Libelista i Llibreries Obertes. Si el COVID-19 també us ha afectat o afectarà la butxaca o si voleu llibres que ja no es venen, les biblioteques virtuals i l'e-biblio us esperen. Des d'aquestes quatre ratlles, volem donar molts ànims també a les botigues de discos. El passat 20 d'abril s'havia de celebrar el "Record Store Day" , però es va posposar fins el 20 de juny. Per sort, tot i el confinament, la música i la cultura continuen fluïnt per l'streaming i fins i tot vam poder sentir la Terra. No s'entenia què deia, però podria ser que ens enviés un ultimàtum: Klatuu Barada Nikto.




Però deixem el cel·luloide i tornem al paper que avui els protagonistes són els llibres. Com a novetats recomanem: 

La venganza de las punks. Una historia feminista de la música de Poly Styrene a Pussy Riot . Vivien Goldman. Editorial Contra. Barcelona, 2020.  



Fa res el segell Staubgold ha reeditat el mític single de 1981 que Goldman va gravar amb Adrian Sherwood, John Lydon i Keith Levene. Un imperdible! El 2016, el mateix segell va publicar "Resolutionary (Songs 1979 - 1989)"Mondo Sonoro entrevistava fa poc a l'autora i recomanava 10 discos per escoltar mentres llegim el seu llibre. 





Víctor Nubla tenia temps i orelles per a tothom que volgués parlar amb ell. Ja fossin músics, periodistes locals o la gent que es trobava al bar. T'enyorem! Un habitual de l'Ampli, Martí Farré, recorda Nubla a "Núvol". Per cert, us heu fixat que la biblioteca de Lesseps té forma de drac?



FET A LES BIBLIOTEQUES

La companya Marta Creus de la biblioteca Vapor Vell ha anat recollint a la sèrie "Llibres Inconfinables" una tria de llibres sobre música de tots els gèneres. Aquí teniu el recopilatori. 





















Genuflexió pel segon número de "Eh La Bas" , el butlletí de jazz, blues i soul de la Biblioteca Antonieta Cots. Hats Off pel seu artífex, Tito Torres




A L'E -BIBLIO 

Petita selecció de llibres musicals que podeu trobar a la immunitzada plataforma bibliotecària. 



Trapologia. Max Basora. Ara Llibres. Barcelona, 2019. 


Lonely Boy. Història de un Sex Pistol. Steve Jones. Libros Cúpula. Madrid, 2017






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...