divendres, 8 de maig del 2009

Selecció de blocs musicals: Fin Des terres

Molts col·legues de professió estan provant d'integrar dins els serveis de la biblioteca pública diferents eines i recursos de la web 2.0: MySpace, Flickr, Facebook, Youtube, Twitter ... tot buscant explorar noves vies d'enllaç entre el ciutadà i el servei cultural que ofereix la biblioteca. L'usuari com a generador de continguts centralitzats en un espai cívic a l'abast de tothom i el bibliotecari en ple procès d'adaptació professional a un món de tecnologia en constant creixement. Cal estar atent i determinar amb pertinència quines d'aquestes eines ens convenen més en funció dels nostres objectius i les nostres possibilitats reals.



Realment, en molts casos, és molt difícil per al bibliotecari sumar i sumar noves tasques a "les de tota la vida". Simple qüestió de recursos, humans o no. El dia a dia, la feina rutinària, el simple manteniment del servei sovint és molt exigent i deixa poc marge per poder desenvolupar noves experiències.
Som professionals de la informació i resulta senzillament absurd negar l'utilitat d'aquestes noves eines, però sabem que no sempre és possible. Mantenir un espai 2.0 també exigeix temps i dedicació. Sense nous recursos humans és molt complicat, impossible en molts casos, poder oferir nous -i necessaris- serveis.

El blog, segurament, és el nou recurs més utilitzat per la biblioteca com a eina de difusió; vindria a ser la "publicació periòdica" de la biblioteca, un recurs més aviat editorial abans que veritablement 2.0. Una estació entre el portal web i el twitter.
Avui us presentem un blog que considerem un molt bon exemple de les diferents utilitats del bloc a la biblioteca: la recomanació musical, en aquest cas principalment de música clàssica:


el blog de la Bibliothèque de Finistère a la localitat de Quimper, a la Bretanya


exacte!, molt a prop de poblat gal d'Asterix i Obelix ;-)

... tot i que en aquesta època encara no havien fet la Biblioteca

musictecàries gal·les tement que els caigui el cel al cap


Des de fa prop d'un any, Fin Des Terres ens presenta unes formidables ressenyes d'enregistraments de la col·lecció musical de la biblioteca. Amb un llenguatge entenedor i molt proper, la nostra amiga Catherine Breteche acosta als seus lectors al meravellós món de la música clàssica.
Un blog que recomanem vívament als lectors de l'AMPLI, musictecaris o no. En podeu gaudir com a melòmans o com a professionals de la biblioteca. Les seleccions de Catherine són sempre excel·lents. Seleccions que podem disfrutar escoltant o utilitzant com a recurs per a les tries de CDs per a la nostra biblioteca.

Seleccionem un bon disc ... el presentem dins el seu context cultural ... destaquem una mica el seu valor artístic ... l'acostem als nostres usuaris i millorem el valor de la nostra feina rutinària del dia a dia.

Salut i llarga vida als nostres companys de la Bretanya ! :-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...