dilluns, 4 de maig del 2009

La Biblioteca d'Ampli # 1: La madrugada eterna

.
Paco Peiró La madrugada eterna: antes y después del ambient
Barcelona : Futura Ediciones, 1996 (Colección Zanzíbar nº 3) 315 p.
ISBN: 84-89381-03-8


Els musictecaris volem pensar que la música és una mica més que un simple objecte de consum. Considerem que la música és cultura i forma part d'un context cultural enriquidor.

Veiem l'àrea musical de la biblioteca pública com un espai on conviuen tota classe de documents: enregistraments sonors, recursos d'autoaprenentatge, enregistraments vídeo, llibres, recursos digitals, partitures, recursos-referencia de la vida musical (local i no local), música en línia, recursos pedagògics per a l'escola, revistes especialitzades, difusió de temàtica musical, classes i conferències, agenda de concerts ...

I, dins aquest context professional, aquesta que encetem avui podria ser una nova sèrie d'articles dedicats a recomanacions musicals: els llibres sobre música.
Segurament, mai com ara havíem tingut a l'abast tanta bibliografia musical. El dèficit respecte als llibres publicats en anglès o francès encara és considerable, però no hem de passar per alt que darrerament podem trobar un bon nombre de textos que poden completar la nostra curiositat o la nostra formació musical.

Benvinguts a La Biblioteca d'Ampli, la fascinant literatura de la música, els llibres que tot melòman voldria llegir.




Mike Flowers Pops Wonderwall (1996)

"La madrugada eterna es un viaje sin prejuicios por el pasado, el presente y el ¿futuro? del fenómeno musical más prolífico de esta década, descrito de manera crítica y subjetiva. Paco Peiró nos guía por el sugerente territorio fronterizo donde los pioneros de una forma rupturística de entender la música (el rock alemán, Brian Eno , el techno de Detroit...) quebraron los esquemas impuestos por la ortodoxia, ya fuera del rock, del pop o de la música de vanguardia. Deambulamos por un presente ( The Orb, Aphex Twin, Black Dog...) que ha reciclado consciente o inconscientemente parte del legado original, colándose por las brechas abiertas y descubriendo, en el mejor de los casos - cuando ya todo parecía estar hecho -, nuevos e insólitos caminos.
También nos habla el autor del futuro que se deja entrever hoy y que parece augurar una rígida ortodoxia, funcional y conformista, una vez digeridas viejas y recientes innovaciones.
La madrugada eterna es, pues, un apasionante texto de arqueología musical, apto para todos los públicos, que recorre los vestigios, las pruebas y los indicios no de un género, sino de una actitud ante la música." (de la solapa de la coberta de l'edició original)


Un extraordinari document, avui descatalogat i definitivament desaparegut del mercat que podeu, no obstant, trobar fàcilment a 40 de les biblioteques públiques de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.



Llibreries musicals recomanades:
  • Librería Lenoir (www.lenoir.es, Barcelona. Especialitzats en rock, pop, jazz i blues)
  • Llibreria Laie (www.laie.es, Barcelona)

6 comentaris:

Miss Danger ha dit...

La vida hauria de ser com una cançó de Burt Bachararach o de Mike Flowers...
Ens veiem per Saint-Tropez.
;-)

brotcath ha dit...

Que de découvertes grâce à vous !!! merci, je ne connaissais pas ce Mike Flowers !!!

Catherine

Ilumi ha dit...

Molt bons els teus posts!!
Felicitats a tots per la Bibliografia selectiva de música que heu fet!

Gamby ha dit...

Gràcies per recuperar el glamur del gran Flowers Fonti! Ep, el llibre també mola!

Marta ha dit...

Doncs a mi aquest Mike Flowers no m'agrada gens ... a banda d'aquest petit detall, molt bona idea la de seleccionar llibres musictecaris!

Fonti ha dit...

merci @tots pels comentaris :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...