dimecres, 3 d’octubre del 2018

Crònica de Za! a l'Espai Marfà: FREEWHEELIN' FLOW (28/09/2018)

  Com van dir els ZA!, el taller d'improvisació conduïda beu del moment, del flow que es genera ara i aquí. Bé ara hauríem de dir del flow que es va genera el divendres i allà. Com que resulta díficil captar l'essència del que va ser el taller (una bogeria divertida i didàctica) i per no tornar a repetir les parts més teòriques que els ZA! ja ens van explicar en una entrevista prèvia, farem com van fer els "They Might Be Giants" en un concert: començar aquesta petita crònica pel revès. És a dir pels bisos. (Text: Lídia Noguerol Fotos: Espai Marfà)


                                                                 A fora sense instruments 

Un cop acabat el taller, els ZA! van preguntar els assistents què els havia semblat. 
Un noi va dir que quan havíem sortit a fora, al principi, li havia fet vergonya, perquè hi havia nens per allà que els miraven. En canvi, a un altre noi li va agradar molt que al sortir a fora per aprendre els primers senyals per improvisar i fer els primers exercicis tot el grup junt, la gent es parava a mirar, tota encuriosida. Alguns fins i tot van arribar a entrar a l'auditori per veure com continuava l'activitat. A fora ja va sortir una voluntària per fer de conductora del grup amb els senyals apresos. 


                                                            A dins, seguint a Papa Dupau

Ja dins l'auditori i amb els instruments, es va comentar que les dinàmiques eren una mica més complicades perquè a més de la creativitat s'havien de controlar més elements. 
Es van treballar els senyals d'estructura. Una opinió compartida per tots els participants sobre el taller,  va ser que malgrat que tots els assistents tenien bagatges i edats diferents, havien  aconseguit  "tocar" junts i formar un col·lectiu del que havien sortit idees guapes. Una noia va comentar que al principi s'havia posat nerviosa perquè les veus eren un guirigall, però que a mesura que avançava la dinàmica s'havia adonat que així també es podia arribar a algun lloc. També li havia agradat el taller perquè havia estat diferent dels assajos normals i no havia calgut resoldre la situació liderant. Una altra noia s'havia adonat que de vegades vols fer les coses tan bé i tan perfectes, que deixes la part més divertida fora, les ganes de jugar i experimentar, la part més punk que també és important. Al principi del taller els ZA! ja van dir que un element important de l'activitat era el "cachondeo" i que quan un error el fas dues vegades deixa de ser-ho. 


SpazzFrica Ehd & Papa Dupau 

En aquesta segona part van sortir dos directors voluntaris, un noi i una noia. Es va invocar a Nostre Senyor i a la lúxuria, es va cantar "Mi carro", es van improvisar monòlegs i diàlegs que van ser loopejats, tallats i mutejats. Es va recitar la llista d'anar a comprar en mode "repeat" i es va fer una abrandada defensa dels prèssecs. Tot amb el groove de la Black Music Big Band i la resta de músics que s'hi van afegir que provenien de formacions molt diverses: hi havia les Surf & Fat , gent del Cor de Cambra de la Diputació de Girona i amateurs. També es van treballar els senyals per moure el cos. En aquest moment es va originar un remolí de cames i braços del que va sortir una noia amb vestit i cabell afro que va creuar la sala fent la croqueta com si fos una bola de les que surten als westerns.  

Freewheelin' Agenda: 

ZA! - Megacobla 

05/10. 19.30h.
06/10. 18.30h
Teatre Kursaal (Manresa) 

Black Jam amb la col·laboració de Black Music Big Band. 

Dijous 11/10. 22.00h. Ateneu Popular Coma Cros (Salt) 

LEM FESTIVAL  

27/09 - 27/10 del 2018. Barcelona (Gràcia, diferents espais). 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...