divendres, 7 de gener del 2011

La biblioteca pública musical 'Bródy Sándor' d'Eger (Hongria)

.
Entrada a la biblioteca musical Bródy Sándor, a Eger


Els nostres col·legues musictecaris d'Eger, a Hongria proposen un dels models més interessants i agradables del que entenem com àrea musical d'una biblioteca pública o simplement biblioteca musical. Els vam descobrir ara fa un any gràcies a un enllaç al seu blog Hangtárnok que vam trobar dins el blog dels nostres amics de la Médiathèque de Dole.

La vila d'Eger, a Hongria, en plena Europa Central

D'entrada l'hongarès (o magiar) ens pot resultar una llengua força difícil, donat que la seva arrel no és ni llatina ni germànica sinó uraliana (dels Urals), grup lingüístic que inclou llengües com el finès i l'estonià.
Un cop superat aquest shock cultural gràcies al traductor automàtic multilingüe que va incorporat al blog, veiem de seguida que estem davant d'una autèntica biblioteca musical en el sentit més rotund i total de la paraula.
Un fons espectacular per a una vila més aviat petita, tan variat en gèneres musicals com en suports documentals, presentat i activat constantment per tota mena d'actes, presentacions, concerts, tallers ... i sempre de forma molt propera i amb senzillesa de medis. En les abundants fotografies que hi trobem de les seves activitats a la biblioteca, hi veiem persones de totes les edats, sempre envoltades en un ambient molt càlid i autèntic. Mozart, Zappa i Metallica convivint sense problemes entre llibres, vinils, CDs, el facebook de la biblioteca i el propi blog Hangtárnok, partitures, DVDs i revistes musicals de tot el món.


Algunes de les nostres biblioteques comparteixen bastant d'aquest enfoc del servei públic musical que ens mostren aquests col·legues hongaresos. Sense ansietat pel futur, els musictecaris d'Eger el van inventant dia a dia, amb el seu amor per la música i la passió per donar-la a conèixer, ensenyant també a estimar-la.

Aquest matí, gràcies als companys de l'ACIM hem vist que han pujat al Youtube una presentació
de 3 minuts d'aquest senzill i encantador equipament cultural europeu on podreu comprovar en imatges el que us hem intentat transmetre en paraules.




Website de la biblioteca Bródy Sándor: http://www.brody.iif.hu/



Amb una cordial salutació a la nostra amiga Marianna Zsoldos, responsable de la biblioteca musical Bródy Sándor i redactora del blog Hangtárnok

3 comentaris:

mediamus ha dit...

A great post for a great music library :-)
Nicolas

Joan Rosebud ha dit...

Quina biblioteca més maca, i quin rollete tan guapo i musical desprèn. Bravo per la Marianna.

Trinity ha dit...

Thank you very much. I was very touched.
"I think this is the beginning of a beautiful friendship." :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...