dissabte, 26 d’abril del 2008

La discoteca d'AMPLI, IV: Orquestrina La Mundial

.
Orquestrina La Mundial
Instrumental (Ariola, 1982)


fes un clic a la foto... s'ho val


Una orquestrina tan fràgil que pràcticament no ha existit
Un disc tan ocult com la pròpia orquestrina
Tan ocult que no es va vendre mai, era un regal dins d'un altre disc

... aquest:


Orquestra Plateria Fuego (LP Ariola, 1982)

Algun temps després d'aquesta sorprenent aparició, uns bons amics em van dir que havien estat veient a La Mundial un diumenge, a l'hora de l'aperitiu, tocant la seva fresca i sofisticada música a la placeta que hi havia davant el vell Bar Mundial, en ple barri de La Ribera de Barcelona a principis dels '80.

Només has de mirar la coberta d'aquest EP. No costa gens imaginar aquesta escena quotidiana i deliciosa amb aroma a vermut, olives rellenes i un solet mediterrani acaronant als privilegiats dominguerus mentre fan ullades, distreta i alternativament, al diari, a l'orquestrina i al cambrer que no acaba de portar mai la cerveseta i el plat de calamars a la romana.

L'estat físic d'aquesta coberta i els bonys en la vora interior del single donen fe de les infinites vegades que he arribat a posar i escoltar aquesta delicada meravella.

Quatres joies acústiques del repertori estàndard, interpretades de forma distesa, respectuosa i magistral, per una vaporosa formació de grans músics barcelonins.
Fes un clic a la foto i veuràs els seus noms.


Una música sense pretensions, un màgic divertiment entre col·legues que acaba contenint una profunditat inesperada.

Qui sap si, un bon dia, algú em regala un digitalizador de vinils i casets i puc compartir amb els lectors de l'Ampli aquest petit i exquisit tresor musical ;-)

... la naturalesa etèria de l'Orquestrina La Mundial ...

Amb Teia i Andrés sempre al cor.

6 comentaris:

Lojaume ha dit...

Déu meu, quina joia!!!!
Serà ja l'únic exemplar? aixó no es pot perdre!

Oriol ha dit...

Quins temps!
Si mai aconseguiu una còpia de la música m'encantaria tenir-la, perque jo hi tocava en aquesta grabació, i un record no fa mai nosa...

beblack ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
beblack ha dit...

Estoy buscando este disco desesperadamente y no hay forma de encontrarlo. Yo ponía la Polka en varios bares donde puse música y me gustaría tenerlo. Misteriosamente en todos los garitos ha desaparecido y no se sabe nada de él.
¿Se podría conseguir una copia aunque fuera en MP3?

Me harías un tremendo favor.

Un saludo.

Forrellat ha dit...

Com el company beblack, jo també la busco desde fa molt de temps; vaig tenir el disc, però també el meu va desapareixer (ves amb compte, no sigui que la caracteristica del disc sigui aquesta: desapareixer per si sol amb el temps. Em porta grats records d'una persona que ja no hi es.
Tant debó et regalin el "digitalitzador" i pugis compartir aquesta musica

beblack ha dit...

Forrellat, al final pude conseguir el disco (lo tenía el antiguo dueño de un bar en su casa) y lo pasé a MP3. Si lo quieres, te lo puedo hacer llegar.

Un saludo,
beblack.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...