dilluns, 21 d’abril del 2008

Klang: a tribute to Karlheinz Stockhausen. Southbank Centre, London


Karlheinz Stockhausen

compositor i musicòleg
(Mödrath, 22 August 1928 - Kürten-Kettenberg, 5 Dezember 2007)




















Un homenatge al pare de la música electrònica.

Els responsables del Southbank Centre de Londres han anunciat la celebració, a partir del proper 1 de Novembre, d’un gran festival dedicat a Karlheinz Stockhausen, desaparegut el passat desembre.
El compositor i director Oliver Knussen, a qui Stockhausen va encarregar l’estrena d’una de les seves darreres obres, Zodiac, presentarà aquesta, entre altres composicions del cicle Klang, com Glanz per a conjunt instrumental o Freude per a dues arpes, així com altres obres més conegudes del repertori de Stockhausen, com Stimmung, Mantra o Trans.

En paraules de Knussen “la celebritat de Stockhausen es fonamenta sobre els treballs composats en la primera meitat de la seva carrera, que s’ha convertit en autèntics clàssics de la modernitat musical” agregant que “dins la seva trajectòria posterior es poden trobar, però, moltes altres peces extraordinàries i innovadores de les quals podran gaudir els assistents al festival, com la sorprenent Luzifers Tanz de Samstag aus Licht”.
A més
, “les obres que integren Klang el seu cicle més recent suposen, al meu entendre, una notable destil·lació de de les idees i els ideals musicals que el van impulsar al llarg de la seva vida, i ell estaria d’acord en que conformessin el centre d’aquest festival”.

Entre els intèrprets que participaran en el certamen estan la London Sinfonietta amb Knussen al front, l’ Asko Ensemble, nombrosos solistes que van col·laborar en algun moment amb el compositor i joves músics del Royal College of Music i del Royal Northern College of Music.

Una ocasió única per descobrir o gaudir de la música d'un dels més influents compositors del segle XX.

Per a més informació sobre el mestre: la pàgina oficial de Karlheinz Stockhausen i un complet article a la Wikipedia.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...