dimecres, 20 d’octubre del 2021

Música per als teus ulls, a les Biblioteques de Barcelona

 






Música per als teus ulls

Del 18 d’octubre al 5 de novembre 2021

El documental musical va néixer a mitjans dels anys seixanta com a plataforma per explicar històries humanes i artístiques amb la música i el cinema com a fil conductor. Un recorregut que ha anat agafant embranzida gràcies, en part, al Festival In-Edit. Aquest cicle de xerrades aprofundeix en les curiositats dels documentals i ens apropa als seus protagonistes.          

A càrrec d'Uri Altell (fundador i codirector d´In-Edit) i Toni Castarnado (editor del llibre In-Edit. Made in Barcelona: Una historia sobre el documental musical).

Es convidarà els assistents a una sessió del Festival In-Edit 2021

Dins els diàlegs de l’In-Edit.

Héroes del Silencio, la veritat sobre la seva història  
Dilluns 18 d’octubre a les 18.30 h, a la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé.
Héroes del Silencio ha estat, sens dubte, la banda espanyola amb més difusió de l’escena del rock. Hi havia moltes versions sobre la seva història, i ara, per fi tenim l’oportunitat de descobrir-la i poder debatre els mites d’un grup que tenia tants fans embogits com autèntics detractors de la seva música i el seu llegat.   

Tina Turner, una vida de música i amb un somriure 
Dimarts 19 d’octubre a les 18.30 h, a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta.
La vida de Tina Turner dona per més d’un capítol. De fet, s’ha explicat de moltes maneres i en diversos formats, sigui llibres o un biopic. Però encara s’havia de veure i gaudir el documental definitiu d’una dona amb moltes llums musicals i també ombres a la seva vida. De tot això parla un documental que té un gran al•licient; la primera aparició pública de l'artista des del 2009.  

Projecció del documental: ‘Andrea Motis. La trompeta silenciosa’
Dimecres 20 d’octubre a les 18.30 h, a la Biblioteca Fort Pienc.
Ramon Tort/Espanya/ 81 min./ 2018
Retrat proper de l'aclamada trompetista, saxofonista i cantant de jazz barcelonina. O com una (ex) nena prodigi sense interès per la fama pugna per gestionar la seva carrera, sense pressa però sense pausa, gaudint del viatge. 

Viatge pel món a través de la música: de "Narco Cultura" a "Raving Iran”  
Dimarts 26 d’octubre a les 18.30 h, a la Biblioteca Montserrat Abelló.
Un dels avantatges de veure documentals musicals és que et permet viatjar pel món sense necessitat de moure’t o agafar un avió. Aquí en tenim molts exemples: podem anar dels “corridos” a Mèxic fins a una rave a l’Iran. També arribar a Corea del Nord a través d’un grup de l'ex-Iugoslàvia, descobrir el blues que es fa a Mali o veure com les joves de Tòquio segueixen els seus ídols.   

Música electrònica: un univers on submergir-se 
Dimecres 27 d’octubre a les 18.30 h, a la Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix.
La música electrònica té un gran nombre de vessants i ramificacions, i estudis que intenten explicar el perquè d’un fenomen imparable. Per tant, hi ha documentals que exploren els seus secrets, per exemple un clàssic com Moog o, recentment, Sisters With Transistors, que ens permet descobrir les dones pioneres d’aquest moviment.   

Johnny Cash a través de la seva dona  
Divendres 5 de novembre a les 18.30 h, a la Biblioteca Vapor Vell.
Gràcies al biopic Walk the Line, tothom va conèixer els secrets de l’home de negre. Potser és la figura més rellevant del country i fonamental per entendre la música americana. A My Darling Vivian tenim l’oportunitat de saber-ne més sobre qui va ser la primera dona de Johnny Cash i mare de les seves quatre filles. Una història d’amor que donarà joc per parlar d’ell i el seu llegat.     

Accés lliure fins a exhaurir places (cabuda limitada).
Totes les activitats estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19. És obligatori l’ús de la mascareta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...