dilluns, 21 de juny del 2021

La biblioteca de Figueres celebra el dia de la música amb "Buenas Influencias" (Joanjo Bosk i Hèctor Pérez)

 La biblioteca Fages de Climent de Figueres porta molts promovent la música, ja sigui cuidant el seu fons, fent-me difusió al seu blog Sona Bé o programant concerts. El Dia de la Música, el 21 de juny a les 20h, la biblioteca de Figueres acull el concert de Buenas Influencias, en el marc del cicle Paraula de MúsicEl concert és gratuït, l'aforament és limitat i cal inscripció prèvia trucant al 972677084. 



Buenas Influencias és un projecte de Joanjo Bosk (veu i harmònica) i Hèctor Pérez (guitarra acústica) amb el que ressegueixen les grans cançons i himnes del rock estatal de les darreres dècades. Són un duet amb veu prominent, lletres afilades, guitarres acústiques i detalls d’harmònica que composen un show personal i respectuós a la vegada. Un “unplugged” potent on les cançons es despullen i es mostren en la seva versió més bàsica. Una mescla sense prejudicis de diferents gèneres de R‘n’R. Bones influencies de M-Clan, Rosendo, Sabina, Barricada, Los Suaves, Calamaro, HdS, etc. Joanjo Bosk que periòdicament ha anat compaginant el gust per les versions amb la composició de temes propis. 



Des de 2018 la Biblioteca de Figueres duu a terme el cicle  Paraula de Músic, un projecte concebut per dinamitzar la música, especialment la música local, usant la biblioteca com a catalitzador. Dos dels poders permanents de la biblioteca són el fons i el públic, sobre aquests pilars Paraula de Músic es proposa els seus objectius directes:

> Oferir activitat de música local en viu

> Donar visibilitat als projectes de música local

> Convertir els músics en prescriptors musicals

> Ampliar el fons musical

Amb Paraula de Músic també es busca assolir objectius més intangibles però imprescindibles com teixir i mantenir sinèrgies amb els actius musicals de la comarca, normalitzar i donar valor a  la música local, completar i dinamitzar el fons musical de la biblioteca, crear i mantenir nous públics o fer de la biblioteca un referent natural en la música Km 0.


                                                        Una part del fons musical de la biblioteca de Figueres 



                                                             Capçalera del blog de la música de l'Alt Empordà 

A més del concert, els músics són videoentrevistats amb un format de 2 blocs diferenciats: un bloc de l’entrevista es dedica a aprofundir en el projecte musical que presenten i en l’altre bloc els músics es converteixen en prescriptors musicals i conviden a coneixer diversos materials que formen el fons  biblioteca. D’entre els artistes o treballs que ens proposen els músics convidats demanem que en destaquin algun que pensin que seria imprescindible però que no és present a la biblioteca. La biblioteca adquireix aquestes desiderates i afegint-les a la resta de suggerències instal·la un aparador amb elles. Aquest aparador i les videoentrevistes accessibles des del canal de Youtube de la biblioteca i una acurada campanya de cartelleria i difusió a xarxes completen la funcionalitat presencial i virtual del Paraula de Músic



Altres vídeo entrevistes :

























































 
BONUS TRACK MUSICTECARI 


El compositor i guitarrista de blues Amadeu Casas va musicar textos del poeta empordanès Carles Fages de Climent (Figueres, 1902-1968) al disc Lo gaiter de la Muga (2013)

                                                                                    

  


 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...