dilluns, 23 de maig de 2016

BiblioLluch & Els Químics presenten: Spin the hits

Girona no és Jamaica, però també té els seus soundsystems: El Victory i l'Arise i un de nou i molt més modest que vol recordar les arrels jamaicanes del hip hop, el BiblioLluch Soundsystem


Tot a punt per portar la música de la biblio al barri

El BiblioLluch Soundsystem va néixer per fer una activitat amb  Els Químics, l'espai jove del barri Pla de Palau, batejada com a "Spin the hits". Els Químics, entre d'altres projectes, ha impulsat la Ràdio Atòmica i ha ajudat a enregistrar unes quantes cançons als b-boys del barri. L'estil que més ho peta als Químics és el trap  i també s'escolta molt hip hop francès. 


L'enveja de Radio Raheem 


Aprofitant la moguda dels Químics la biblioteca Ernest Lluch va proposar a l'espai jove d'anar-hi un dia i portar els CD del seu fons. La biblio posava una cançó i després la gent dels Químics una altra, que podia ser de la biblioteca o d'ells fent servir qualsevol dispositiu. El més utilitzat va ser el mòbil. 

Cartell old school de l'activitat 

El primer "Spin the hits" va començar com un mercat de "triar i remenar". Alguns dels comentaris que es van sentir mentre es muntava la paradeta-soundsystem van ser: 

El micro ha mort 

"Mira te han traído un regalo" (Quan van veure el paper que folrava un antic arxivador de floppy disc).

Arxivador regal 

"¿Este quién es?  ¿Tu padre?" (Fent referència a una foto d'un CD amb el careto de Frederic Mompou). 

"Me has jodido la vida" (Quan van saber que el micro no anava) 

Juajuas i plors de riure quan li vaig dir CASEO (tot junt) al rapero Kase.O. 

"Vaya temazos" "¿No hay más banda sonoras?" "Ni idea de que es esto", "¿Hay de los Beatles?" (Mentre miraven els CD de la biblio). 

Mandanga 

Un cop tothom va haver triat els seus CD ("Vaya temazos"), van triumfar els de hip hop, vam apretar el play. Aquestes van ser les cançons: 


Summertime - Porgy & Bess- Miles Davis (Abdelghani: "El meu pare l'escolta"). 
Estopa - Alma Animal (Iñaki amb el mòbil dedicada al David)

Erredeha - Stroboshop (Rap alemany) (Laura amb el mòbil) 

Quan van arribar, Youwesh & Mc Wolf es van animar a cantar. L'endemà tenien concert a Sant Gregori. 

Youwesh & Mc Wolf 

Primer van rapejar sobre les bases que tenien al seu mòbil i van interpretar les seves cançons "Jaque Mate" i "Sad Piano". 
Youwesh & Mc Wolf també es van atrevir primer amb la base de "Superhéroes del Underground" de Geronación, proposada per la biblio. 


I després sobre  "Big Chief" de Profesor Longhair, també escollida per la biblio. Va tancar l'"Spin the hits" la improvisació del Jes-Q 

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...