divendres, 12 de juny de 2015

Distàncies curtes # 2: Meadows in the Mountains (Polkovnik Serafimovo, Bulgària)Fa uns mesos la Biblioteca Vallcarca i els Penitents iniciava una sèrie de playlists a Spotify titulada "Distàncies curtes" que té com a finalitat donar a conèixer el programa d'aquells Festivals del món que ofereixen propostes interessants però als quals no sempre es pot assistir. La guardiola buida, obligacions familiars, manca de temps... són els enemics dels melòmans que no poden agafar l'avió i gaudir d'aquells Festivals amb els quals somniem.

La primera playlist de la sèrie la vam dedicar a l'Austin Psych Festival a Austin, la capital de l'estat de Texas, als Estats Units. Aquest festival que es celebra anualment al maig, està dedicat a la música psicodèlica, experimental, noise, garage i drone.

El segon dels viatges, en vol directe sense escales, és aquest cop a un dels Festivals més eclèctics que es celebren a l'Europa de l'Est: el Meadows in the Mountains, emplaçat a les impressionants muntanyes de Ròdope, situades a la frontera entre Bulgària i Grècia.


Les muntanyes del Ròdope formaven part de l’antiga Tràcia i han estat un lloc molt destacat en la mitologia grega, ja que es considerava que era el lloc de naixement i mort del personatge mític Orfeu (músic encantador de feres) i la seva dona Eurídice.

Els Ròdope son famosos per la seva música tradicional, que es manté viva en l’actualitat utilitzant instruments típics de la zona, com la kaba (una espècie de gaita), la tambura (similar al llaüt) o el kaval (un tipus de flauta).

El Festival Meadows in the Mountains va nèixer l'any 2010, i es celebra enguany del 12 al 14 de juny. Aquest festival es caracteritza per la seva gran varietat d'estils musicals i activitats diverses en un entorn extraordinari. Allunyat de les estrelles que es mouen pels grans festivals d'estiu, aposta per una constel·lació d'artistes molt talentosos però encara desconeguts pel gran públic. Des de la música tradicional, el reggae i el soul a l'electrònica minimalista o la música experimental, tots els estils son benvinguts en un festival que aquest any té com a caps de cartell a artistes com Al Dobson Jr, Dionne Reid, The Turbans o el grup de rock tuareg Imarhan.

Però no tot es música en aquest esdeveniment. A més a més dels concerts, s'hi afegeixen activitats al llarg del dia com ara sessions de Tai Chi i ioga, passejades a cavall, senderisme o el descens en tirolina, propostes que s'encarreguen d'entretenir als visitants fins a la posta de sol, moment en el qual comença l'espectacle musical.

 


Distàncies curtes #2 us dóna l'oportunitat de descobrir un dels festivals mes desconeguts i diferents que es celebren a Europa en els últims anys.

Vídeo promocional del Festival de l'any 2013:


I aquí us deixem la playlist amb el cartell d'enguany. Bon viatge!

 Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...