divendres, 8 de novembre del 2013

Especial LOU REED al Vapor Vell

Ja ens estem prenent les primeres cervesses sense Lou Reed, que ha mort només pel fet que el 100% de persones ho han de fer. Queda la seva veu, no resignada a aquesta estadística. 



El proper divendres 29 de novembre, a les 19 h., el periodista Ignacio Julià farà un especial sobre Lou Reed a la Biblioteca Vapor Vell. Serà un Music Spy Club, especialitzat en la seva figura. 



Ignacio Julià és un dels periodistes que millor el va conèixer, per fer-li un homenatge es comentaran i sentiran 10 peces de l'extensa discografia del genial cantant i poeta americà.





Ignacio Julià, un dels principals col·laboradors de la biblioteca (ja ens ha visitat en 5 ocasions). Periodista apassionat del cine underground idela música rock, el 1985 funda la ja històrica i encara punyent revista Ruta 66. Ha publicat una desena de llibres, incloent-hi les biografies autoritzades de Velvet Underground i Sonic Youth, així com títols sobre John Lennon, The Clash, Bruce Springsteen, Ramones o Neil Young. Ha col·laborat en nombrosos mitjans de comunicació i, des de 1997, produeix programes musicals per a BTV (República 2230, Pop-Lab). És autor d'uan antologia esclaridora, "Pulp-Rock: Artículos y entrevistas, 1982-2004", i acaba de publicar l'emocionant  "Estragos de una juventud sónica", sobre Sonic Youth. 



 Per acomiadar aquest post us deixem amb una peça de la seva extensa discografia, de la qual es desprén una personalitat quasi extramusical, entre el carrer de matinada i la poesia sense pompa. L'any 89 va publicar New York, un disc amb una banda corrosiva on destaca el guitarrista Mike Rathke. Lletres sobre boulevards, amors, separacions, aventures de cantonada: la vida a una ciutat contemporánea quasi recitada sobre la seva banda sonora instrumental. 





------------------------------------------------------------------------------------------------

La propera data del Music Spy Club....

13 de desembre, 19 h. Amb Martí Sales (de Surfing Sirles)

Agitador cultural tot terreny, és el percutor de la banda Surfing Sirles, que fa anys que afegeix energia al panorama musical de la ciutat. Escriptor vocacional, ha publicat el llibre ‘Ara és el moment. Breu crònica oral dels indis catalans’ (Amsterdam Llibres). A més, és un dels artífex del estival Internacional de Poesía ‘Barcelona Poesía’. Tota una centrifugadora de referències artístiques que val la pena sondejar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...