diumenge, 5 de maig del 2013

3a 'Setmana de l'òpera' a la biblioteca Clarà de Barcelona




Durant la setmana vinent, la Biblioteca Clarà (c/Doctor Carulla 22) celebrarà la 3a Setmana de l’Òpera amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Òpera, 8 de maig. Aquest any,  en especial, commemorem els 200 anys del naixement dels compositors Giuseppe Verdi i Richard Wagner amb les següents activitats:

Per al dimarts dia 7, a les 18h, hi ha programada la conferència Un bon home anomenat Wagner, que anirà a càrrec de Maria Infiesta, presidenta de l’Associació Wagneriana. Es tracta d’una conferència divulgativa que pretén mostrar la part humana del compositor alemany i explicar com les visicituds que es va anar trobant al llarg de la seva vida el van guiar en la composició de les seves obres.

Dimecres dia 8, a les 19h, al Teatre de Sarrià, tindrà lloc l’espectacle Busseto-Valhalla, recital escènic amb música de Giuseppe Verdi i Richard Wagner. Amb Núria Dardinyà, soprano, Carles Daza, baríton, Efrem Garcia i Salinas a la direcció musical i piano i Edgar Villanueva a la direcció artística i narració.
El recital, organitzat per la biblioteca, està inspirat en l’epistolari que Verdi i Wagner – cadascun per la seva banda – van mantenir amb els seus cercles íntims i professionals. Els dos personatges mai van arribar a conèixer-se, però la comunió entre les seves diverses recerques estètiques i musicals és una possibilitat que es pretén explorar a través de la selecció de cançons i àries que integren aquest recital escènic.

Per als dijous 9, 16 i 23 de maig, a les 18:30h, hi ha programat el taller Verdi: el Shakespeare de la música. Totes les obres del compositor italià en 3 sessions, a càrrec d’Edgar Villanueva, periodista i director escènic i amb el següent contingut
1a sessió, 9 de maig: “Anys de galera”: l’òpera patriòtica
2a sessió, 16 de maig: La veritat dramàtica i la fi del Bel Canto
3a sessió, 23 de maig: La consagració: el músic com a figura nacional

Divendres 10 és el torn del públic infantil i familiar. A les 18:00h tindrà lloc l’activitat La vaca que canta (va d’òpera): espectacle d’òpera per als més petits, a càrrec d’Elena Martinell i Meritxell Yanes, Cia. VadeContes.  Un any més, ens proposem apropar als més petits el gènere musical de l’òpera.

La 3ª Setmana de l’Òpera està inclosa dins de l’esdeveniment 2a Òpera en ruta a Sarrià-Sant Gervasi, en el qual també hi participa la Biblioteca Collserola-Josep Miracle amb l’activitat familiar Camí de l’òpera, a càrrec d’Assumpta Cribillers, Roger Sans i Germán de la Riva, programada divendres 10 de maig a les 17:30, i la conferència Una altra forma d’escoltar Wagner, a càrrec de l’Associació Wagneriana, prevista per al dimecres dia 15 de maig a les 19h.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...