dijous, 14 de febrer del 2013

El Frenopàtic RadioShow

Les biblioteques estan acostumades a la presència d'insectes. A totes podem trobar l'Escarabat d'Or de Poe o el transformat Gregor Samsa de Kafka. El que és menys habitual és trobar-se un crustaci a la secció musical. El Sr. Crustaci -Crusty pels amics- és un espècimen habitual de l'escena independent gironina. Té el morro fi, les antenes sempre activades i un programa a Ràdio Celrà: El Frenopàtic Radioshow, que aquest mes de febrer arribarà als 200 programes. En Crusty va descobrir el món de l'undergound gràcies al Casal Popular de La Maret, una fàbrica ocupada de Salt, i als concerts de L'Ateneu Alternatiu de Banyoles. Va completar la seva formació escodrinyant les botigues de discos de Girona.




Navegant per la xarxa a la recerca de novetats musicals interessants, va entar en contacte amb l'Ampli. Primer i per proximitat geogràfica, va clicar el post Girona12 Sona, i d'aquí va anar a parar a un altre post més del seu interès, el Dames perilloses del Rock S.L, que el va incitar a contactar amb els musictecaris, a qui va convidar a participar en el seu programa.



El Frenopàtic RadioShow va nèixer a Ràdio Celrà el 2006. Anteriorment, de 1994 al 2006, en Crusty havia estat al programa de Ràdio Salt, La nit dels Insusportables. El Frenopàtic és un programa dedicat a les diferents variants del hardcore punk, però també hi té cabuda qualsevol estil provinent de l'underground que interessi en Crusty. En Crusty sol convidar a les seves amistats musicals perquè vinguin a presentar el seu especial, previàment parlat. Durant aquestes set temporades, el Frenopàtic també ha ofert uns quants concerts en format acústic tant de músics nacionals com internacionals. Han tocat al Frenopàtic: Joan Colomo, Tom Hagan, Brian Speaker, Digger Barnes, The Extraordinaires, Joan Monegre, Frank Harvey, Jonny Corndawg, Brook Pridemore i Carles Ribot. 



Cada programa intenta ser un especial enfocat a un estil, a un segell, a un any, a un personatge, etc. Podeu escoltar el Frenopàtic RadioShow els dimecres de 19.00h a 20.30h a Ràdio Celrà, 107.7 FM, en directe per streaming o mitjançant els podcasts de la seva web



Per celebrar els 200 programes del Frenopàtic, en Crusty ha muntat una festa gratuïta amb alguns dels millors grups i cantautors  independents de les comarques gironines: Illinoise (Vidredres- Caldes), Please Wait (Sant feliu de Guíxols), que substitueixen els lesionats Hurricäde (Girona),  Bullitt (Sant Feliu de Guíxols), Aliment (Girona), The Joke (Salt-Girona), The Gruixut's (La Bisbal), Fills de la Plana (Vic) i Ask the Dusk (Sant Feliu de Guíxols). Cadascuna d'aquestes bandes inclourà en el seu repertori una versió. Entre els canvis de grups, hi hauran els concerts acústics de Tom Hagan (Salt), Frank Harvey (Girona) i The Missing Leech (Sant Joan de Vilatorrada). Durant la festa també es sortejaran lots amb discos i camisetes dels grups, segells i associacions que hi participen. La festa començarà a les 18.00h de la tarda i es farà al MOLL (Antiga Estació de Tren i del Hard Rock Risc Cafè). Complex del Centre Cultural La Fàbrica de Celrà. 




Per cert, en Crusty es diu així perquè quan buscava un nickname en català, volia que portés la paraula "crust", va mirar al diccionari i li va sortir la paraula "Crustaci". Però també li diuen Crusty per la música crust. Enamorat del Do It Yourself, en Crusti ha preparat una edició limitada de vint còpies d'un cd-r amb bandes i personatges que han passat pel Frenopàtic durant aquests set anys. Felicitats!













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...