dissabte, 17 d’abril del 2010

IX Fòrum d'Indigestió

Els còmplices musicofílics d'Indigestió convoquen, per 9è any consecutiu, una trobada musical ben singular. Ja hem parlat d'ells en diverses ocasions. Es tracta d'una bateria de mirades sobre la música, que conformen un ventall informe, polièdric, ben incitador per a tots els malalts de música. Una incitació a la reflexió sobre aquest àmbit. L'any passat hi va participar un musictecari., tal com va quedar reflectit al bloc.

L'AMPLIfiquem per tots vosaltres:


IX FÒRUM D'INDIGESTIÓ

Dimarts 20 d’abril (19h00)

Centre Moral de Gràcia

C/ Ros de Olano 9

Barcelona (Gràcia)


Una mirada calidoscòpica sobre la cultura

El Fòrum d'Indigestió és la principal cita anual que proposa Indigestió a l'entorn de la seva peculiar recerca i activitat, en relació a la cultura de la ciutat. Partint de la idea que la cultura està excessivament subordinada a les dinàmiques de mercat, i des de la perspectiva de ciutadans inquiets per conèixer i incidir en el seu entorn, en aquesta trobada s'exposen punts de vista sobre la cultura que busquen en diverses direccions sobrepassar els límits dels principals tòpics que dominen les converses sobre cultura.


Participants:

1.- CÉSAR CALMELL: Professor d'història de la música a la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB."Per què és important la música en la nostra formació?"

2.- NICOLÁS BARBIERI: Investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)"Política cultural: per a què i per a qui?"

3.- RUBÉN MARTÍNEZ: Co-director i soci fundador de YProductions"Producción cultural y economía de la ciudad"

4.- VÍCTOR VELASCO: Director de Sones. Multi-tasques musicals.

5.- OLGA ÁBALOS: Periodista i saxofonista."Intrusa i integrada"

6.- MARTÍ SALES: Músic i poeta."També compten síl·labes els punkrockers?"

7.- EVA VILA: Música i coordinadora del Màster en Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra."Filmar músics, mirar a través de l'escolta"

8.- PEDRO GÓMEZ LÓPEZ: Diletant. (gran diletant!)"La música a la Rosa de foc"

9.- ISABEL FERRER SENABRE: Musicòloga"Desmemoriaments musicals"

10.- JORGE LARROSA I FERNANDO GONZÁLEZ: Jorge Larrosa Bondia és professor de filosofia i escriptorFernando González Placer és sociòleg i músic."Audición y vida: reclamos"

Posarà la música el DJ CARLES LÓPEZ

Presenta l'acte: JORDI OLIVERAS (Indigestió)


Funcionament

El format del fòrum és el d'un calidoscopi de diferents veus que es manifesten sobre diferents aspectes de la cultura. Deu persones fan una sintètica exposició de 5 minuts cada una, configurant un mosaic obert de mirades sobre aspectes de la realitat creativa, industrial, política, ciutadana, i d’altres facetes de la cultura a Barcelona, amb especial accent en la música. Entre les exposicións dels convidats, un músic fa petites intervencions que marquen puntualment els temps de les exposicions i les pauses entre elles.

En l'edició d'aquest any, el diàleg entre diferents disciplines artístiques, la reflexió a l'entorn de les polítiques culturals, el paper del periodisme, i la memòria cultural, seran entre d'altres, elements presents al fòrum.

Sense afany de construir un discurs homogeni ni conclusiu, en conjunt es tracta més d'un punt de partida que d'un punt d'arribada a la recerca de noves mirades que influeixin en la realitat. Però a l'hora aquesta mirada en forma de mosaic converteix la trobada en una ocasió única per buscar perspectives àmplies i globals que habitualment les especialitzacions no ens permeten.

Al acabar, hi ha un aperitiu per tots els assistents, que acostuma a ser una bona trobada de gent inquieta. Per les seves característiques l'acte és un punt de trobada especial entre persones interessades en la cultura -gestors, artistes, estudiants, comunicadors, ciutadans inquiets,...- que per les dinàmiques habituals de les seves activitats no solen coincidir en un mateix espai.


Dades

Dimarts 20 d’abril (19h00)

Centre Moral de Gràcia

C/ Ros de Olano 9

Barcelona (Gràcia)

Inscripció gratuïta. (Cal enviar un correu a info@indigestio.com, amb el nom i cognoms)

+info: http://www.indigestio.com/estat/forum_estat10.htm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...