dilluns, 29 de març del 2010

X Rencontres Nationales des Bibliothécaires Musicaux


«Aquestes 10ènes trobades nacionals se'ns haurien pogut presentar sota la forma d'un retrat de família, com un clixé anual de la nostra comunitat professional, una enèsima reunió de la nostra família documental vinculada a la música.
Si es posa aquesta data d'aniversari en el context de la publicació dels resultats de l'enquesta sobre les pràctiques culturals dels francesos, també publicats a un ritme decennal, estem autoritzats a formular-nos la qüestió : les biblioteques musicals seran presents encara en la pròxima foto de família de les pràctiques culturals el 2020 ?
Si aquesta presència és únicament una presència en si mateixa, una afirmació de l'entre nosaltres, res seria més fàcil.
Si aquesta presència és una presència adreçada a l'altre, als nostres usuaris, si s'expressa a través de noves experiències, si es tracta de «fer el possible de nou disponible», de «continuar la marxa que multiplica els horitzons», llavors tot està en joc i res de guanyat definitivament.

Però és en això on rau tota la bellesa del nostre projecte, és justament això el que ens empeny fora i lluny de casa nostra, cap a una contínua desorientació. »


Arsène Ott
(President de l'ACIM)



Per segon any consecutiu, hi haurà presència catalana en aquest congrés de bibliotecaris musicals, un esdeveniment certament únic dins aquest àmbit professional: dos dels musictecaris co-autors d'aquest bloc, impulsats per una estranya força irracional (que no institucional) intentaran assimilar -i posteriorment transmetre- el màxim possible de les idees i experiències que de ben segur s'exposaran a la vila provençal durant aquests dies.

Moments especials de l'any on esdevenen les sensacions professionals més diverses: admiració per una estructura associativa arrelada i il·lusionant; enveja per la valoració i dignificació del fet musical dins la biblioteca pública d'una forma tan rigorosa com apassionant; tristesa per la freda presa de consciència de tot allò que podriem fer i no fem, d'allò que podriem tenir ... i no tenim.

A Aix-en-Provence tindrà lloc un mercat de llavors exòtiques que, una vegada més, triarem selectivament per tal d'escampar-les també a casa nostra. Qui sap, tal vegada algunes d'elles algún dia arribin a fer fruits ...

Versió pdf del programa del congrés

.

1 comentari:

Lórien ha dit...

A punt de marxar: de manera totalment irracional induïda per un poder musictecari superior.

A bientot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...