divendres, 26 de març de 2010

Maria de Medeiros a l'Auditori de Barcelona


Amplifiquem notícia apareguda a Vilaweb.

L'actriu i cantant portuguesa Maria de Medeiros presenta avui a l'Auditori dins el festival Barnasants el seu segon disc 'Penínsulas & Continentes', basat en versions de cançons mediterrànies i que inclou dos temes en català. En concret, Medeiros, casada amb un català, cantarà 'Aixi com cell qui és veu prop de la mort (poema d’Ausiàs March que va musicar Raimon) i Epigrama, un poema de Joan Salvat-Papasseit i música de Toti Soler, que ella conegué cantat per Maria del Mar Bonet.

El disc, d'aire jazzístic, inclou versions també d'El Último de la Fila (A Jazmín), Víctor Jara (Te recuerdo Amanda), Nino Rota, José Afonso, Sérgio Godinho Amélie Muge, Lenine i Waldemar Bastos. Medeiros hi canta en diversos idiomes acompanya d'un piano, un baix i violoncel.

De nòvia de Bruce Willis a Pulp Fiction a ambaixadora de la Unesco

De Medeiros ha participat en més de noranta films com a actriu, entre les quals Pulp Fiction (vegeu la seva escena en aquest vídeo, acompanyada de Bruce Willis). La seva carrera musical va començar fa tres anys, quan va publicar el disc 'A little more blue', un homenatge a cantants brasilers com Chico Buarque, Caetano Veloso i Gilberto Gil, que van liderar la lluira contra la dictadura militar.

L'artista portuguesa, que és ambaixadora de la pau per la Unesco, continua combinant la música i el cinema, tant com a intèrpret com a directora. Medeiros va dirigir 'Capitães de Abril' l'any 2000 i ja treballa en el guió d'una nova pel·lícula, que previsiblement es gravarà a la tardor a Austràlia.

..........


Com aperitiu, l'AMPLI us recomana escoltar la versió original (1985) del poema Epigrama , una delícia de Joan Salvat-Papasseit interpretada pel gran Toti Soler per donar la benvinguda a la primavera i que Maria cantarà aquest vespre a l'Auditori.

Un perfum de colors ha invadit a Margot
S'ha vestida de pressa:
Perquè hom no sabés de la sina l'olor
s'ha posada una flor
damunt la roba fresca.
.

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...