dimarts, 16 de febrer del 2010

Orchestrion de Pat Metheny

Quan molts donàvem per molt apaivagat el talent creatiu del guitarrista de Missouri després d'una brillantíssima però darrerament ja no tan estimulant trajectòria, ens ha sorprès amb un nou projecte que ha dut quasi en el més absolut del secrets durant molts anys.

Una mica allò que en anglès s'anomena work in progress, i que ara ha pogut materialitzar mercès als avenços tecnològics en general i als avenços en el camp dels solenoides en particular.




Orchestrion és el nom d'un disc i una gira mundial que el durà a Barcelona el proper 21 de febrer. Segons el mateix Metheny ha confessat, la gènesi del projecte es troba en els seus anys d'infantesa: la fascinació que sentia per la pianola que el seu avi matern guardava en el celler de la casa.

En un article publicat a la seva web, Metheny resumeix d'aquesta manera les peculiars característiques del projecte:

"I have realized by now that as much as I can describe this project, even the people closest to me have had no idea what I was talking about until they have actually heard the music and had an encounter with it all in action. So, even having written all of the above, I know for sure that you still have to experience it yourself to really know what it is."




2 comentaris:

Director Wilkins ha dit...

Invent fabulós. Un prodigi similar a aquests enginys decimonònics tan plens d'articulacions, engranatges, pistons... Què seria d'aquest recurs en mans d'algú com Zappa. Com pot ser un show on només una persona toca? Esperem la crònica.

Joan Rosebud ha dit...

Quina virgueria que s’ha muntat Mr. Metheny.
Espero amb candeletes la crònica “amplera” del seu concert a Barcelona.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...