dilluns, 16 de juny del 2008

Els nadius de l'era digital i la música: la biblioteca, un medi social?

Ens complau donar notícia de la publicació al bloc Mediamus (el bloc dels bibliotecaris musicals de la Médiathèque de Dole) d'un nou treball del nostre amic Nicolas Blondeau. Aquest ha estat presentat dins del recent 54e Congrès de l'ABF "Parcours en Bibliothèques" Reims 12-15 juin 2008.

Nicolas reflexiona sobre la recomanació musical a la biblioteca considerant els nous usos socials i els recursos tecnològics dels digital natives, generació dels joves nascuts amb internet (després de 1985). Després d'un exhaustiu repàs per les actuals eines de recomanació i obtenció de música, es planteja la incorporació de l'usuari, amb la seva contribució, també com a nou agent actiu de la biblioteca. La biblioteca com a media social.

Una vegada més, els nostres col·legues francesos ens enriqueixen amb la seva aposta per l'adaptació de la biblioteca al món digital.
És un motiu d'agraïment; compartim decididament aquesta òptica.

2 comentaris:

Miss Danger ha dit...

Interessants reflexions que inevitablement porten cap a una resposta que tots els musictecaris coneixem. La biblioteca, tal com l'hem entés fins ara, no té futur (o té un futur molt avorrit). A França ho veuen clar. Ara falta que la gent d'aquí (i no només els poders fàctics), també ho vegin.
Merci, Nicolas i Fonti.

mediamus ha dit...

Bonjour Josep Lluis, bonjour Miss Danger. Merci de l'intérêt que vous portez à cette réflexion. C'est très plaisant de voir à quel point nous partageons des centres d'intérêts et des points de vue communs. Il faut absolument que nous nous échangions plus souvent. Ce serait bien si nous arrivions à former un réseau de "musictecaris" européens. A bientôt. Nicolas, un fidèle lecteur d'AMPLI.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...