dimarts, 28 de setembre de 2021

Les millors bandes sonores de la història del cinema, segons Rockdelux

 Una altra apassionant llista, cortesia de la revista Rockdelux. Confeccionada a partir d’una enquesta realitzada a més de 70 estudiosos i professionals del món del cinema i la música, aquest estiu ens han presentat una de les seves llistes canòniques: “Les 100 millors bandes sonores”.

Un total de 100 pel·lícules mítiques que probablement no serien tan mítiques si no fos per la música que acompanya les seves imatges (moltes vegades partitures escrites especialment per a l’ocasió, en altres casos seleccions de música preexistent, sovint una barreja de les dues coses). No han entrat a la selecció les adaptacions de musicals de Broadway (o operístics) ni sèries de televisió ni “films-concert” (ens avisen que mereixeran llistes pròpies més endavant).

En la guia que hem preparat per a la nostra exposició, veureu que a la xarxa de biblioteques es poden trobar la majoria dels films (76 a la Biblioteca Vapor Vell) i gran part de les bandes sonores en CD (50 a Vapor Vell). Com és habitual, apareixen al llistat per ordre alfabètic, però darrere de cada títol teniu entre parèntesi la posició que ocupen a la classificació de Rockdelux: des del memorable score d’Ennio Morricone per a El bueno, el feo y el malo, que ocupa el primer lloc de la selecció, fins al soundtrack d’American Graffiti, ple de hits de l’època daurada del rock’n’roll, que ocupa la posició 100. Enmig, un grapat d’inoblidables pel·lícules amb extraordinàries bandes sonores.Exposició preparada per un dels nostres musictecaris de capçalera, Arnold Layne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...