divendres, 23 de març del 2018

El Gaffophone: l’instrument més insòlit


Corria octubre de de 1967 quan a la redacció de la revista Francesa Spirou se li va ocórrer la idea de convocar un concurs per a la construcció d’un dels invents més esbojarrats d’un dels seus personatges més populars, en Gaston Lagaffe (aquí conegut com a Sergi Grapes o Tomás el Gafe): el Gaffophono.

Segons sembla, es tracta d’un instrument rudimentari fet de fusta i corda que aconseguia emetre uns sons estridents i molt poc harmònics. El concurs va tirar endavant i els guanyadors es van anunciar al més d’abril (es tracta dels germans Yves i Luc Lebrun) que van portar l’instrument lligat al sostre del seu cotxe fins la redacció i ho van filmar en càmera de super 8. Tot això succeeix molt poc temps abans del famós maig francès.




Dani Montlleó parteix del descobriment de la pel·lícula original dels germans Lebrun, on es constata que aquesta passejada emetés unes vibracions que for l’origen de la revolució del 68.




 El gafe y la revolución (La revolución gafada) de Dani Montlleó, es pot veure a partir del dimecres 24 de Gener del fins el diumenge 1 d’abril a la sala la Capella, al ben mig del Raval barceloní. 





Jaume Vilarrubí
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...