dilluns, 26 de febrer de 2018

Enriquir els catàlegs: els articles d'Ignacio Julià al Ruta 66

Els catàlegs són sistemes nerviosos centrals que haurien de donar molta informació als bibliotecaris (què es busca i de quina manera) i haurien de donar molta informació als usuaris: en algun cas, fins i tot, la podrien donar tota. Això és el que hem intentat amb aquest projecte. 

La idea és molt senzilla. La revista Ruta 66 ha estat la revista espanyola de rock més penetrant. La seva trajectòria no ofereix dubtes. Els articles, llargs, informats, profunds, sondejaven cada artista, així fos underground. D'aquesta manera, les seves tres dècades d'existència ofereixen una autèntica mina d'informació per conèixer un gènere, una escena, una cultura musical. Però aquests articles, no están a la xarxa!!! Què podem fer les biblioteques?

[Número 0 de la revista]

El primer va ser posar-nos en contacte amb un dels directors i fundadors de la revista, el nostre còmplice Ignacio Julià. Encara cal presentar-lo? Aquí va! Periodista apassionat del cine underground i de la música rock, el 1985 funda la ja històrica Ruta 66. Ha publicat una desena de llibres, incloent-hi les biografies autoritzades de Velvet Underground i Sonic Youth. És autor de l’antologia, "Pulp-Rock: Artículos y entrevistas, 1982-2004", i  l'emocionant  "Estragos de una juventud sónica", sobre Sonic Youth i l’evocació discogràfica “Catálogo irracional” al voltant de Lou Reed.

El mateix Ignacio Julià ens ha donat permís per escanejar i oferir els seus escrits. Són més de 170 articles complets, ja catalogats i escanejats, disponibles per a tothom, a només un clic del catàleg. Els trobareu tots aquí.

A continuació us oferim alguns exemples...
Una petita, però valuosa contribució a l'enriquiment del catàleg.. i d'Internet!

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...