dilluns, 27 de març de 2017

Un únic video per Grant Green

El món del jazz és tan obert i tan divers que ja tot és va perdent en ell. Potser com a totes les músiques i totes les arts. Fins i tots dels grans noms (Miles Davis, Velázquez, Cervantes) la gent coneix només les obres destacades. La Nada de la Història Interminable creix ràpidament.

Aquí us portem un dels grans guitarristes de jazz de tots els temps, i gairebé ningú el coneix. Es va dir en vida Grant Green, però com la mort no acaba pràcticament amb res el nom perdura, i els discos.


Tots els seus discos quadrarien dintre la corrent que s'anomena hard bop. O sigui, un bebop amb malicia rítimica i harmònica, no tant lligat al swing.

Va morir al 79, o sigui abans d'ahir, però aquest és el seu únic video en directe. Ni tan sols està amb la seva banda. No sabem com era ni la seva veu parlada:


Si voleu sentir el seu àlbum més conegut, la peça de més fama d'un dels grans, us sorprendrà reconèixer que és completament nou. És diu Idle Moments, Quin plaer descobrir el bagul tant ple de tresors i l'illa deserta per gaudir-los.


El mateix que va coquetejar perillosament amb la cocaina, l'heroïna i l'alcohol ho va fer amb el funk Nosaltres, no obstant, tenim el nostre Grant Green favorit. Quan el dia s'encèn no hi ha res millor que saludar-lo amb "Minor League", el nostre tema predilecte. L'alegria de viure! 


Els qui van enregistrar aquesta peça són:

Grant Green, guitar; 
Joe Henderson, sax; 
James Spaulding, alto sax; 
Mccoy Tyner, piano; 
Bob Cranshaw, bass; i 
Elvin Jones, Drums. Rec. June 12, 1964.


Es va enregistrar el 12 de juny del 1964. També sortiria el sol, ho estic veient. Encara sobreviuen James Sapulding i Mccoy Tyner. Els hi vaig a preguntar. 

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...