divendres, 13 de gener de 2017

Llibres que sonen a jazz i bluesLa relació entre jazz i literatura és fecunda, fins i tot es podria dir que el jazz té la seva pròpia literatura. Hi ha autors capaços de recrear a ritme de swing tot l’ambient que envolta el món del jazz, o que troben en la vida dels jazzmen la matèria primera per començar a teixir les seves trames.

Per a Julio Cortázar el Jazz va ser una de les seves obsessions. L’autor de Rayuela tenia a casa uns quatre mil llibres i uns sis o set mil discos i cassets. La biografia de Boris Vian inclou haver estat trompetista i compositor, a més d'haver conegut a grans artistes com Duke Ellington, Miles Davis i Charlie Parker. Antonio Muñoz Molina és un gran melòman, un enamorat de la música en general i del jazz en particular. Innegable també va ser la influència que va tenir el jazz en la Generació Beat.

Boris Vian tocant al Saint-Germain Club de Paris

Però la influència del jazz i el blues va més enllà de la narrativa. Còmics i literatura infantil també han sucumbit als seus encants. Música, narració i il·lustració es fusionen en llibres que sovint resulten veritables obres d'art.

 
                                               Hate Jazz, Jorge González                                          Swing Café, Carl Norac

A la Biblioteca de Vallcarca i els Penitents han decidit recollir en una guia aquests llibres que sonen a jazz i blues i que podeu trobar al seu centre d'interès sobre la matèria. “Yo ya no tengo tiempo ni me importan las modas, / mezclo Jelly Roll Morton con Gardel y Stockhausen, / loado sea el Cordero” (Libro de Manuel, Julio Cortázar).

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...