dilluns, 3 d’octubre de 2016

La discoteca ambulant 1 - Dirty Projectors

Portem la música a tot arreu, allà on anem. La nostra discoteca és ambulant, orgànica, sovint passatgera, gairebé sempre paisatgística. Còrrer només requereix un xic de coordinació i paciència i potser unes bambes. Ara, sovint ajuda, com sempre a la vida, una xic de companyia, la que dóna la música. Sovint sembla que l'activitat es lliga a música molt rítmica, molt canyera i neutre, però no té per què. L'activitat no està renyida amb l'interés. La dinàmica no és incompatible amb l'estètica.

Avui per exemple ens hem acompanyat amb Dirty Projectors. Es tracta d'una banda de Brooklyn amb una carrera de 14 anys i 7 discos al seu historial. I, com passa, amb els artistes més inquiets, cal començar a sentir-los pel final.Agafeu el seu últim disc (compreu-lo si considereu que els treballs ho valen). Porta l'estrany nom de Swing lo Magellan. Es tracta d'un disc de condensació: és el fruit d'exprimir 40 demos. Comença així:El primer que sorprén és que la meravella vocal. Hi ha quatre veus, que es van turnant el protagonisme. Els arranjaments vocals són extraordinaris. No ens extranya. Mireu-los va nou anys:El disc passa com els kilómetres. Una cançó, una altra. Les sentim sabem que tornarem pel mateix camí. Després seguirem amb els seus discos anteriors, fins arribar a l'origen. I tornarem a començar. Aquest serà l'itinerari

AlbumAny
The Glad Fact2003
Morning Better Last!2003
Slaves' Graves and Ballads2004
The Getty Address2005
Rise Above2007
Bitte Orca2009
Swing Lo Magellan2012

La discoteca continuarà ambulant. I si algú s'anima a compartir els discos del dia, estarà bé. No cal que tota la música de la que parlem sigui la música de la nostra vida: a cada dia el seu afany. Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...