divendres, 24 de juliol de 2015

Guitarra d'Estrena a les Biblioteques de Girona

Les Biblioteques de Girona també han vibrat amb els acords, punteigs, slides i glissandos del Festival de Guitarra de Girona gràcies a la llista de reproducció que Marcel Torres, un dels músics participants al festival, ha fet per les biblioteques. Marcel Torres va tocar, juntament amb els també músics gironins Josep Furió Vivas, que comença la seva carrera com a músic professional, Marc Lopez, Albert Bosch i Josep Manzano, que també és professor de música, al concert Guitarra d'Estrena. 

Cartell del concert 

Al Guitarra d'Estrena aquest cinc guitarristes van oferir un espectacle en el que es van estrenar obres de nova composició i obres antigues inèdites que no s'han enregistrat mai. Aquest concert també va donar l'oportunitat de tocar en directe a joves músics gironins, que van compartir l'escenari amb els seus professors. 

Logo del festival 

Des de l'Ampli hem volgut conèixer de més a prop l'espectacle i hem parlat amb Marcel Torres.

Marcel Torres a la guitarra 

¿Com va sorgir la idea de fer un concert amb guitarristes gironins?

Girona és la ciutat amfitriona del festival i per tant un dels seus principals escenaris. Hi toquen músics d'arreu del món, no hi podia faltar doncs, la participació de guitarristes locals en representació de la seva ciutat. Cal dir que en Josep Manzano va tenir la iniciativa de contactar amb els músics i posar en marxa els assajos per a fer-ho possible. 

¿Com us van triar? ¿Us coneixíeu d'abans, ja havíeu tocat junts? 

En Josep [Manzano], que és qui va organitzar el concert, es va posar en contacte amb cadscun de nosaltres i ens va explicar la seva proposta. Ell és el punt en comú ja que ens coneixia a tots, personal i musicalment parlant. Em va semblar molt bona idea i no vaig dubtar ni un segon a participar-hi.

Les peces que es van tocar van ser obres de nova composició i obres antigues inèdites. ¿Com es va escollir aquest repertori i per què?

L'única condició que havia de complir el repertori que es va tocar era que s'estrenés en el concert, ja fossin obres antigues o contemporànies. Jo vaig escollir estrenar una petita peça pròpia que es diu "Vilablareix", i vaig interpretar també en format trio i quartet obres de Marc López i Albert Bosch (les dues contemporànies). L'Albert i en Josep, en canvi, van optar per interpretar obres antigues inèdites.

¿Com van ser els assajos? ¿En vau fer molts? 

Es van fer tres assajos abans del concert, tots curts i intensos. La presència d'Albert Bosch, compositor de l'obra "Sortida Sud, Carril Dret", a l'assaig de la seva pròpia obra va facilitar molt la feina. 

¿Què destacaries de participar en un concert com aquest? 

Participar en qualsevol concert quasi sempre és una experiència enriquidora i fer-ho amb companyia de músics de la teva ciutat ho fa encara més especial. És un luxe poder estrenar una cançó en un concert d'aquestes característiques i en un lloc com l'Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona. Una molt bona experiència.  

Marcel Torres a la guitarra elèctrica 

En Marcel també ens ha comentat les cançons que ha triat per a la llista de reproducció de les Biblioteques de Girona. Les que no estan disponibles a l'spotify porten un enllaç a d'altres plataformes de reproducció. 

"Koyunbaba" del disc "Encís" de Roger Tapias. "Totes les cançons estan molt ben tocades i "Koyunbaba" és espectacular!"

"La Judit Nedderman també ha tocat al festival i recomano el seu disc "Tot el que he vist"

"Cançó del lladre" de Miguel Llobet (dins un disc de Julian Bream).

 "Hino Nacional Brasileiro" (violao solo). Luis Leite.


"Tango en skai". Kaori Muraji.

Nocturno Op.9 No. 2 F. Chopin -M. Llobet (Carles Trepat). "Recomano també el disc sencer "El albaicín" de Carles Trepat

"El Decameron Negro. Balada de la Doncella Enamorada". Leo Brouwer

"Acabo recomanant tres músics que també han tocat al festival":  


El disc "Epokhé" de Dani Comas

"Te hecho de menos" (seguiriya). Oliver Haldón Almonaster Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...