divendres, 20 de març del 2015

Fa-Fa-Fa-Fa-Fashion : GiModa a les Biblioteques de Girona

Els llibres també estan sotmesos als dictats de la moda. Actualment sembla que escriure un llibre ja no té massa interés. Com a mínim s'ha de publicar una trilogia. Pel que fa als temes, el softporn vestit de cuir de "Les cinquanta ombres de Grey" ha fustigat amb força el món editorial, com en el seu moment ho van fer la novel·la negra que venia del fred i la novel·la històrica. Alguns llibres només seran una tendència, però les biblioteques, com els clàssics, sembla que perduraran. Segurament per la seva capacitat d'adaptar-se als nous temps. Seguint el conegut vers de Foix, "M'exalta el nou i m'enamora el vell", les Biblioteques de Girona s'han sumat a la Setmana de la moda de Girona (GiModa) amb una guia de lectura que va de l'alta costura al prêt-à-porter i on hi podreu trobar llibres, pel·lícules, blocs i música que parlen de moda. 

Cartell i dates

La música i la moda fa temps que van de bracet i sovint s'han intercanviat els papers: la moda ha pujat a l'escenari i la música ha desfilat per la passarel·la. En ocasions un sastre o una modista han vestit un gènere musical. La dissenyadora Vivienne Westwood venia les seves creacions a la botiga SEX, propietat de la seva parella, Malcom McLaren, que també era el mànager dels Sex Pistols. McClaren va portar el punk a Anglaterra i Westwood el va vestir. 

"Personality Crisis" és el que tenien els NYD abans que McLaren els vestís de roig comunista

També s'han fet cançons per desvertir-se, dedicades a la roba interior o a d'altres peces de roba. En trobareu unes quantes a la playlist que acompanya el recull. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...