dissabte, 21 de març del 2015

Concert mistu-mistu a la biblioteca Agustí Centelles de Barcelona


Els límits de la música a la biblioteca pública passen a dependre cada vegada més de la imaginació i la creativitat dels bibliotecaris musicals.  Alberto Torres, responsable de l'àrea de música de la biblioteca Esquerra de l'Eixample Agustí Centelles de Barcelona, comparteix amb nosaltres la darrera performance musictecària. Una proposta que hem trobat simplement genial.


Dijous 19 de març, 20.45h del vespre. Falten 15 minuts per tancar la biblioteca i, com és habitual, per megafonia fem l’avís de tancament. Però avui per acabar no escoltarem un CD. A la planta de ficció, en l’espai de sofàs que hi ha davant les revistes, en mistu-mistu s’enfunda la guitarra elèctrica, connecta el seu petit ampli a piles i comença a tocar “Ós cavall”. 

Ràpidament el so de les cordes i la seva veu inunda les quatre plantes de la biblioteca. Alguns estudiants de les plantes superiors treuen el cap per la barana amb gest de sorpresa i mentre van marxant, els usuaris es converteixen en espectadors inesperats d’aquest concert improvisat.


Mistu-mistu és el projecte personal de Miquel Sospedra, baixista de gran rodatge en l’escena catalana que ha tocat amb bandes com Mazoni, Sanjosex o Refree. Abans de prestar-se generosament a participar en aquesta experiència, ja havia col·laborat amb nosaltres en el butlletí de l’àrea de música IMPERDIBLES, recomanant un dels seus discos favorits.

Un dels nostres objectius, a més de crear una col·lecció atractiva i treballar la prescripció i difusió musical amb butlletins i el nostre perfil d’Spotify, és promocionar la música en directe i els nous valors locals. Ja fa temps que col·laborem en la difusió del cicle CPQS (Concertsperquesí) que organitza el Centre Cívic Urgell, a la planta baixa del nostre edifici. I el següent pas que ens quedava era crear un projecte per apropar els músics a l’interior de la biblioteca.

Sempre hem donat molta importància a la música de tancament. Perquè aquells 15 minuts en els què la gent comença a recollir és l’estona ideal per sentir les novetats o els àlbums que ens semblen atractius i establir punts de connexió amb esdeveniments de l’actualitat musical (concerts, festivals, efemèrides, etc.). Amb aquesta premissa se’ns va ocórrer pensar què passaria si en comptes de tancar amb un CD fos un artista qui tanqués la biblioteca tocant en viu. Res d’un concert convencional, en un auditori separat, fora d’horari i amb una difusió molt anticipada. La nostra proposta és un recital fresc i inesperat, al bell mig de la biblioteca i abans de tancar, que demostri el nostre amor i compromís per la música en directe.

Sense mitjans i amb la bona fe d’en mistu-mistu hem encetat aquest nou projecte al qual confiem donar continuïtat i que, al marge d’una experiència interessant per a la biblioteca i els lectors-espectadors, pot tenir un valor promocional per als músics.  




1 comentari:

Anònim ha dit...

I va durar només 15 minuts? o es fa va crear un petit grup de públic que va fer que s'allegés?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...