dijous, 1 de maig del 2014

Distàncies curtes # 1: Austin Psych Festival (Austin, TX)




Decidir el lloc, preparar el viatge, passar els nervis de rigor, fer la maleta i, arribat el dia, deixar enrere la rutina per convertir-te en explorador, en aventurer, en elefant blanc (dispensa, turista). Dies o setmanes per descobrir nous colors, sabors i sons, amb els sentits ben desperts embriagats d'emoció i sorpresa. Sentir-te com un nen en un parc d'atraccions o com l'adolescent en la seva primera festa nocturna. De cop i volta, els teus ulls i el teu cor són els del nen i els de l'adolescent, has rejovenit i ets sents més viu.

Viatjar, un plaer no sempre a l'abast de tothom, sobretot si entre el nostre domicili i el destí anhelat disten uns quants milers de quilòmetres entre mig.

Als musictecaris viatgers ens agrada el turisme musical: participar de l'escena efervescent d'una ciutat, visitar els llocs emblemàtics que els músics de capçalera van beneir i peregrinar a les nostres Mecas particulars també conegudes amb el nom de "Festivals".


A la Biblioteca Vallcarca i els Penitents - M. Antonieta Cot iniciem una sèrie de playlists a Spotify que eliminaran d'un cop de ploma els quilòmetres i ens portaran, en vol directe sense escales, fins aquells festivals del món que ofereixen propostes excitants per a les nostres oïdes.

Les playlists que anirem publicant faran les distàncies curtes i en tan sols un clic podrem escoltar, des de primera fila, els grups i intèrprets que protagonitzaran els cartells dels festivals, però estalviant-nos els embuts, les cues i fent guardiola. Qui no és conforma és perquè no vol.

El primer festival de la nostra sèrie és l'Austin Psych Festival a Austin (Texas). Austin és una ciutat musicalment trepidant amb més de 200 locals de música en directe i dos importants festivals de projecció internacional que són l'Austin City Limits Music Festival i el South by Southwest. Una ciutat oberta, lliberal i divertida, allunyada del conservadurisme imperant en l'Estat texà. No en va tenen com a lema "Keep Austin Weird": els austinians són conscients de la seva singularitat i la celebren amb humor.


Austin (TX)


L'Austin Psych Festival 2014 dóna sortida principalment a la música psicodèlica, experimental, noise, garage i drone.

Nascut l'any 1998 com un petit festival, amb els anys ha crescut fins a ser considerat un dels principals de l'escena independent dels Estats Units. Aquest any presenta una lineup increïble amb Dandy Warhols i Brian Jonestown Massacre al capdavant, compartint escenari amb bandes com Panda Bear, Of Montreal, Peaking Lights, Pure X i molts més.

 
 
Edició 2013: 

Durant els dies 2 a 4 de maig, a 8.500 Km de distància de Barcelona, sonaran a la capital texana totes aquestes bandes que hem recollit a la playlist i a través de la qual podràs conèixer l'actualitat d'aquests gèneres musicals alternatius. Sens dubte, un viatge psicodèlic des del sofà de casa teva.


Si t'ha agradat la proposta i el cartell de l'Austin Psych Festival però et quedes amb ganes d'assistir-hi perquè la teva economia no t'ho permet, sempre pots optar pel seu festival germà, el Levitation Fest que es celebra a la ciutat francesa d'Angers al mes de setembre.

 
Bon viatge!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...