divendres, 17 de gener del 2014

Guies per llegir i escoltar. Miles Davis


Des de la Biblioteca Vallcarca i els Penitents us presentem la primera de les Guies per llegir i escoltar, fruit del curs "Polítiques de col·lecció: música" que en Josep LLuís Villanueva, membre de l'AMPLI, va impartir el mes de novembre passat.


Aquest primer número està dedicat a la figura de Miles Davis i a alguns dels principals estils que va contribuir a evolucionar, com el Cool Jazz, el Hard bop i el Post bop. La idea no és fer unes guies exhaustives de tot el material disponible a la biblioteca sobre un músic o un moviment, sinó relacionar els documents en paper amb els CD's de l'artista i els estils musicals associats a ell, tot apropant la seva obra al públic no expert que vulgui orientar la seva escolta.



Tant la tria de CD's, com la de les cançons que formen part de la playlist de l'Spotify, s'ha fet a partir de les valoracions de la web allmusic.com i del llibre The Penguin Guide to Jazz recordings, més concretament de la llista Core Collection, que recull els 100 millors CD's de jazz de tots els temps, segons els seus editors.




Text, guia i playlist: Joan Carles Tobajas (Biblioteca Vallcarca i els Penitents).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...