dilluns, 30 d’abril de 2012

El Festival de Flamenc de Catalunya a la Biblioteca de Cornellà

Els companys de la Biblioteca Central de Cornellà ens tornen a avisar d'una activitat musictecària fèrtil: la seva col·laboració amb el 29è Festival Flamenc de Catalunya. Ja ens han explicat les seves activitats en anteriors ocasions, aquí.

Continuant amb la feina iniciada el 2011, tornem a realitzar una nova activitat relacionada amb el flamec i us enviem informació sobre el 29è Festival Flamenc de Catalunya que es realitzarà del 4 de maig al 3 de juny a nostre municipi.

L'acte que es realitzarà a la Biblioteca Central de Cornellà i la informació és la següent:
Nom: Sobre los cantes de Málaga, el portarà a terme el "cantaor" Ricardo Peñuela i estarà acompanyat a la guitarra per Juan Antonio Ruiz ,del grup D'Aena."El cantaor, gran conocedor de esos cantes, hará un completo recorrido por los cantes malagueñeros desde los verdiales hastas la malagueñas, pasando por los cantes abandolaos, jabegote, de Ronda, cantes del Piyayo, etc."Lloc: Biblioteca Central de Cornellà, sala Raimon Llort.
Dia: 11 de maig
Hora: 19h.


Ricardo Peñuela es un cantaor malagueño nascut a Benamargosa, encara que resideix a l'Hospitalet des de 1962. La seva afició pel flamenc el porta a fer-se professional, guanyant grans premis en concursos importants, així com a relalitzar actuacions amb les grans figures del flamenc.

Aquí el podeu sentir, per malagenyes:

Entre d'altres, té els següents premis:

1er. Premi de saetas al primer concurs en Catalunya Radio Miramar Barcelona (1963). 1er. Premi al primer concurs de Cante Flamenco a Badalona (1964). Primera Misa Flamenca celebrada a Cornellà (1965). 1er. Premi de Tarantas al Festival Internacional del Cante de Las Minas a La Unión, Murcia (1978). Premi especial a la Murciana al mateix festival (1979). 1er. Premi de Mineras a la Cas Regional Murcia y Albacete de Barcelona (1976). 1er. Premi de Tarantas (1977) y de Cartageneras (1978) al mateix concurs.

Premis més recents:

1er. Premi de Tarantas de Linares al Concurso Cantes Mineros a Barcelona (2005). 1er. Premi Concurs Alcaparra Flamenca a Terrassa (2005)

No us ho perdeu!

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...