dimecres, 24 d’agost de 2011

L'evolució dels suports musicals durant els últims 30 anys


Gràcies a la revista electrònica "Digital Music News" hem arribat a uns gràfics que expliquen l'evolució dels formats musicals durant els últims 10 anys. O sigui, del 1980 al 2010. Aquí està continguda la història de la debacle del vinil i el casset, l'aparició del CD i el seu monopoli esperançat de quasi dos dècades i la regressió fruït dels formats digitals. Les estadístiques estan extretes del mercat nordamericà i abasten el 100% de les edicions musicals.
Queda clar que aquest gràfic només mostra l'edició per suports. Però quan parlem de formats digitals no parlem només de suports sinó de nous proveïdors. Això afecta, directament, les biblioteques, subministradores habituals de documents físics. Ara convé que els serveis d'informació difonguin i distribueixin en funció d'aquesta realitat. El musictecari del temps present continua la seva tasca i la seva feina a lnternet, on tota difusió és immediata i directa.

La font original de l'article està aquí. Hi trobareu també els gràfics estàtics un a un.

La revista Digital Musical News no té pèrdua: http://www.digitalmusicnews.com/

------------

P.D.: En acabar aquest post, el Doktor que viu al costat superior d'aquest blog es va veure reflexat en les pantalles d'ordinadors d'arreu del món. La seva bata impoluta i el seu amplificador ara eren internacionals. Va somriure, esfereïdorament i després va seguir dissimulant.


1 comentari:

Fonti ha dit...

Thanks DirWilkins ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...