diumenge, 12 de juny de 2011

Enregistrament d'activitats: una bona pràctica en marxa a Cornellà

Ja fa anys que els indicadors d'ús de les biblioteques es mostren impotents per reflectir l'activitat que s'hi desenvolupa. Els préstecs, les visites i l'assistència són serveis principals que exigeixen un desenvolupament estadístic complementari.

Un dels més clars és el que està relacionat amb l'assistència a activitats. Pensem un acte que té interés pels usuaris, triem la persona escaient per fer-ho, programem l'activitat i la difonem als quatre vents. I arriba el dia, l'hora, a la sala hi ha alguns usuaris... i ja està? No podem amplificar l'activitat? No podem fer que més usuaris la puguin gaudir independentment del dia i la hora en que es va realitzar presencialment? No és aquesta possibilitat una conseqüència natural d'existència de canals com youtube?

Aquests interrogants es poden respondre amb la senzilla operació d'enregistrar i publicar virtualment l'activitat (amb el permís dels participants). Les biblioteques de Barcelona ja han començat, amb un canal de youtube, i també la xarxa de Biblioteques de Cornellà, que també tenen el seu canal youtube.

Aquest últim cas és una bona pràctica, senzilla i efectiva. La Biblioteca va presentar un llibre, tal com us vam comentar. Després de realitzada l'activitat, amb més de 40 usuaris presencials, l'amplifiquen virtualment. Cada una de les consultes als vídeos i web serà un usuari més que ha gaudit de l'activitat i que caldrà afegir a les estadístiques. Aquest és el resultat:

"Durant aquests dies s'està celebrant a Cornellà de Llobregat el 28è Festival d'Art Flamenc de Catalunya. Dins els actes de celebració d'aquest esdeveniment, la Biblioteca Central de Cornellà va presentar el seu fons especialitzat en flamenc i l'autor local Francisco Hidalgo el seu llibre Carmen Amaya. En acabar l'acte vam comptar amb l'actuació del grup Cuadro Flamenco Babel. Aquí teniu els vídeos i les fotografies del moment."

Presentació del grup Babel:Donació "in situ" de l'autor del llibre:Objectius de la biblioteca:Babel 1:Babel 2 (percussió i guitarra):Babel 3 (guitarra):Babel 4 (final):Aprofitant que enguany s'està celebrant el 28è Festival d'Art Flamenc a Cornellà, la Biblioteca Central (BCC) ha volgut participar en aquest esdeveniment presentant a la ciutat el seu fons bibliogràfic, fonogràfic i documental especialitzat en flamenc. Cal remarcar que, recentment, s'ha iniciat una col·laboració entre la BCC i la Coordinadora d'Entitats Flamenques i Andaluses de Cornellà, que s'ha compromès a contribuir a ampliació d'aquest fons. D'altra banda, per a que els ciutadans i ciutadanes puguin fer-se una idea de què inclou aquest fons, la BCC ha elaborat una guia, que es va presentar el 2 de juny i que podeu consultar aquí:

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...