dijous, 16 de setembre del 2010

Mediació musical a les biblioteques de Grenoble


'BMOL est le blog des bibliothécaires musicaux de la ville de Grenoble. Il met en avant les collections et les animations liées à la musique dans les Bibliothèques municipales de Grenoble et apporte un éclairage sur l'actualité musicale et la scène locale'


Seguim parlant, efectivament, dels dos elements bàsics que conformen l'adaptació del bibliotecari als nous usos en el consum de música i les noves possibilitats que permet la tecnologia de la informació: la mediació i el treball en xarxa.

Bmol és un dels blogs musictecaris més antics que coneixem i, des del principi, ens ha semblat un bon exemple i un bon model. Van saber entendre, ja fa uns quants anys, que els temps ja havien canviat i que la difusió musical des de la biblioteca pública no podia limitar-se a la simple dispensa de CDs. Internet obria un món enorme, ple de nous recursos, per on el bibliotecari musical podia relacionar-se amb els usuaris d'una forma molt més excitant i enriquidora.

El temps va passant molt ràpidament dins internet i els blogs continuen mostrant la seva potència com a eina bibliotecària, una eina aglutinadora de continguts, àgil i consistent, que pot arribar amb facilitat a l'usuari. El blog permet estimular i concretar la imaginació del bibliotecari. Només cal un senzill passeig per les diverses seccions de Bmol per comprovar la quantitat i la qualitat de la informació que s'ofereix a l'aficionat a la música, dinamitzant el fons documental, físic, de les bibloteques així com l'obertura a recursos en línia. Entre ells voldriem destacar el treball -fonamental al nostre entendre- de seguiment, compilació i difusió de l'escena musical local. Aquest és, per exemple, el widget amb la llista d'escolta (playlist) en streaming de musics de l'àrea de Grenoble proposada en aquest moment pels musictecaris de Bmol:



Però el que ens ha impulsat avui a presentar-vos el treball dels col·legues de Grenoble és aquesta iniciativa de mediació bibliotecària entre la música i l'usuari que considerem tan novedosa com interessant i divertida: un clip de 5 minuts, enregistrat a una biblioteca i presentat per una musictecària, on s'explica el grunge de forma tan rigorosa com atractiva.

Com imaginareu, les possibilitats de la idea són inacabables ! ... ;-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...