dimarts, 28 de setembre de 2010

Carmen, l'espectacle total: el mite de Carmen a la biblioteca ClaràCarmen, la més universal de totes les òperes franceses, és el títol que iniciarà el cicle de conferències de l’Òpera Club de la Biblioteca Clarà el dijous 30 de setembre. Ja fa alguns anys que aquesta activitat es fa, seguint la programació del Gran Teatre del Liceu, amb la finalitat de difondre i complementar el nostre Centre d'interès en Òpera.

Carmen, la fatal gitana, és el personatge central de la novel·la de
Prosper Mérimée, en què es va inspirar el compositor Georges Bizet per crear una òpera perfecta, de finíssima inspiració musical i amb fragments d’una popularitat imbatible, com la cèlebre obertura, la sensual havanera, la irresistible seguidilla i la cançó del torejador.


D'aquesta òpera se n’han fet versions en xinès i persa i s’ha versionat per a ballet clàssic, dansa contemporània i flamenc. Peça immensament atractiva per als directors escènics, ha estat també duta al cinema diverses vegades.

La sessió serà a càrrec d’Edgar Villanueva, periodista i director escènic, que n’analitzarà l’estructura musical i dramàtica a través dels seus personatges i que explicarà el tant sovint mal interpretat «mite espanyol» d’aquesta òpera. S’escoltaran versions històriques de cantants llegendaris i es projectaran escenes de les últimes produccions d’aquest títol essencial del repertori líric. També es farà una lectura de textos seleccionats de la novel·la de Mérimée.

El cicle de conferències de l'Òpera Club continuarà el dimecres dia 1 de desembre amb Falstaff: la rialla final, de Giuseppe Verdi.


Lloc: Sala Isadora Duncan, Biblioteca Clarà. Dr. Carulla, 22-24. 08017 Barcelona
www.bcn.cat/bibclara
b.barcelona.cl@bcn.cat
Data: 30 de setembre, a les 18.30 h

Entrada lliure

.

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...