dimecres, 1 d’octubre de 2008

La Gira - Festival Itinerant de Música en Valencià

Amplifiquem notícia llegida avui al diari digital Vilaweb :

Dins les Trobades d'Escoles en Valencià, que organitza cada primavera Escola Valenciana-Federació d'Associacions per la Llengua des de fa vint-i-tres anys, el 2006 va néixer la Gira - Festival Itinerant de Música en Valencià, un circuit musical que també serveix d'aparador de la música valenciana. El festival tornarà de nou l'any que ve per recórrer les comarques del nostre país.

El disc de la Gira 08 es comença a distribuir avui amb els números de L'Avanç i d'Enderrock d'octubre. També Escola Valenciana el repartirà per les comarques del sud del país.

El disc recull cançons dels grups que han participat en la Gira - Festival Itinerant de Música en Valencià, que enguany ha fet una vintena de concerts per tot el territori. Aquest tercer volum és una mostra del bon moment que viu la música en català feta al País Valencià.

Al disc, hi trobem cançons de: la Gossa Sorda, Pau Alabajos, Verdcel, Rapsodes, 121dB, Orxata Sound System, Inòpia, Desgavell, Lilit i Dionís, Aluminosis, Paral·lel 84, Atzukak, Carraixet, Amanida Peiot, Bakanal, Malagäna Ska, Voltor, The Skafeinats, Odi, Crim, Kave Kanem i Dani Miquel. Un bon ventall, també, de la diversitat d'estils del moviment musical valencià, que va de l'ska a la cançó d'autor passant pel punk i la música electrònica.

.

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...