dimarts, 18 d’octubre del 2022

Viatge al 1972. 50 grans discos que fan 50 anys

 Avui presentem una nova guia de l'hiperactiu Arnold Layne de la biblioteca Vapor Vell. En paraules seves amb aquesta guia: "Us convidem a un altre viatge en el temps! Fem un salt de 50 anys  i  trobem  una  extraordinària collita  musical,  la  de  1972, farcida d’obres memorables...

L’any que Ziggy Stardust va arribar a la Terra, Lou Reed ens convidava a caminar pel costat salvatge, Marc Bolan ballava al planeta Mart, Nick Drake pintava la lluna de rosa, Neil Young buscava un cor d’or, Alice Cooper celebrava el fi dels curs escolar, Jimmy Cliff ens avisava que més dura seria la caiguda, Deep Purple llençaven “Smoke in the Water” i els Stones s’exiliaven per fabricar el seu disc amb més gust de bourbon. No és estrany que The Black Crowes acabin de treure un disc titulat 1972, on rendeixen tribut a mitja dotzena de cançons d’aquell any.


                                                     Consulta / llegeix la guia 


1972 és també un any de debuts enlluernadors (Roxy Music, Big Star, Neu!, Roy Buchanan, Jordi “Toti” Soler, Steely Dan, o Stealers Wheel amb el seu hit “Stuck in the Middle with You”, que 20 anys després Quentin Tarantino faria sonar a una mítica escena de Reservoir Dogs...), de fites del rock progressiu (Genesis, Jethro Tull, Emerson, Lake & Palmer... en estat de gràcia), de veus encisadores que desprenen una màgia imperible (Sandy Denny, Alice Clark, Stevie Wonder, Tim Buckley, Randy Newman...) o d’esplendorosos discos en directe (Neil Diamond, Donny Hathaway, J. Geils Band...).

Per a aquesta exposició hem triat una cinquantena de discos que podeu trobar a la Biblioteca Vapor Vell. Un grapat de treballs apassionants, de diferents gèneres i de músics de tot arreu: de Los Angeles a Nova Orleans, de Londres a Nova York, de Jamaica a Escòcia, de Detroit a Johannesburg, d’Alemanya a Canadà, d’Itàlia a Catalunya...

Al final d’aquesta guia amb els 50 escollits (ordenats, com és habitual, alfabèticament), hem inclòs una altra llista de joies del 1972, per tal que pugueu continuar aquest viatge còsmic."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...