dimarts, 20 d’octubre de 2020

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona a 78 rpm

 Un dels posts que més visites ha tingut al nostre blog, és el titulat L'àrea musical de la biblioteca pública: què fem amb la col·lecció de CDs?...I sense? signat per en Josep Lluís Villanueva i Fontanella

La resposta del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona a aquesta pregunta ha estat el programa "78 rpm. Foment de la Música a les Biblioteques." El cicle comença aquest dimarts 20/10 a les 18h a la Biblioteca Carles Rahola amb la presentació del llibre "El sentit d'un final" de David Carabén (Mishima), dins el cicle "Músics de llibre"


La resta de biblioteques que participen en aquest cicle són la Fages de Climent (Figueres), la Francesc Ferrer i Guàrdia (Caldes de Malavella) i la biblioteca Comtat de Cerdanya (Puigcerdà), on tindran lloc les "Sessions LP", un cicle d'audicions comentades d'àlbums clàssics de rock i de la música popular. A les biblioteques Pere Caner (Calonge) i Lluïsa Duran (La Bisbal d'Empordà) tindrà lloc el cicle del "Poema a la cançó".


 I finalment la
biblioteca comarcal de Blanes i la Lambert Mata de Ripoll acolliran el cicle "BSO. Música i Cinema"Aquest programa neix davant el descens continuat del préstec de CD, a causa dels canvis tecnològics i d'hàbit de consum dels usuaris, el projecte aposta per tres línies de treball: els fons, els espais i la creació d'una xarxa d'activitats, ja esmentada abans. El nom del projecte fa referència al número 78 que en la CDU s'utilitza a les biblioteques de les comarques gironines per a la matèria de música. I 78 RPM fa referència a l'acrònim que denomina el primer format de discos de gramòfon, que giraven a una velocitat uniforme de 78 revolucions per minut. Des de llavors, no han deixat de succeir-se canvis tecnològics al voltant de la música, amb formats diversos que han anat quedat obsolets.
Pel que fa als espais, cal plantejar zones d'escolta ben equipades, així com proporcionar llocs per realitzar activitats de petit format de caràcter formatiu i pedagògic, que despertin el gust per la música i la descoberta de nous estils musicals.


Les inscripcions a les activitats són gratuïtes i es poden fer a les mateixes biblioteques. Tot i les circumstàncies actuals provocades per la COVID-19, des del Servei de Biblioteques consideren indispensable mantenir les activitats culturals en aquests equipaments públics tot respectant les informacions i recomanacions que recull el Pla de Represa del Sector Cultural: Biblioteques, aprovat pel Comitè Tècnic del Pla PROCICAT. 

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...