dimarts, 5 de setembre de 2017

15 anys del Sunset Jazz Club de Girona. Els millors discos i concerts

Tothom té un amic que acostuma a recordar tard o en el dia equivocat els aniversaris de les seves amistats. Els de l'Ampli som una mica com aquests col·lega. Sabíem que l'any passat el Sunset Jazz Club, el local que més bona predisposició ha tingut a col·laborar amb nosaltres, feia 15 anys. Ho vam recordar, els vam felicitar i li vam demanar al seu programador, l'Alix Levi, quins havien estat els millors concerts de l'emblemàtic local de Girona. L'Alix ens va fer arribar la llista i nosaltres -que encara anem amb el tempo de la galàxia Gutenberg- la publiquem ara. A més de la llista dels millors concerts, l'Alix, que també és baixista, ens va regalar uns quants CD enregistrats al Sunset per a la biblioteca Ernest Lluch (Girona) i ens va avançar que el 22/09 començaria el Jacophonic a Girona, un festival dedicat al baixista Jaco Pastorius. Abans de deixar-vos amb el millor d'aquests 15 anys del Sunset, us recomanem que llegiu aquesta entrevista publicada a "La Nota" on l'Alix Levi parla de l'aniversari del local. 


Logo de l'aniversari del Sunset 

-Albert Bover & Marco Mezquida - Duo Nosferatu “Live at Sunset” (2017 - autoeditat). Per nosaltres és el més especial, perquè en qüestió de mesos ha esdevingut un disc de culte entre els aficionats i perquè es va enregistrar en viu al Sunset, amb dos pianos de cua!


Duo Nosferatu (Marco Mezquida & Albert Bover) Foto: Jordi Renart 

-Luis González Trio “Live at Sunset” (2013 - PSM Music). Es tracta d’un dels nostres estimats grups residents, que després d’haver tocat tots els dimarts de la temporada 2012/13, van voler enregistrar en viu al club. Es va llogar un piano de cua per l’enregistrament, i ja no va marxar!


Luis González Trio Foto: Jordi Renart 

-Perico Sambeat & Joe Magnarelli Quintet “Pórtico” (2017 - Swing Alley). Dos dels grans del jazz actual, van estrenar els temes que conté aquest disc al Sunset i s’hi van les fotos interiors i de la portada.


Perico Sambeat & Joe Magnarelli al Sunset  Foto: Jordi Renart

- CMS Trio o Colina Miralta Sambeat Trio “Danza Guaná” (2015 - Karonte). Aquest disc es va enregistrar un dilluns, després d’haver actuat el diumenge anterior al Sunset, on vam poder escoltar en primícia els temes.Colina, Miralta i Sambeat Foto : Jordi Renart 

-Aaron Parks “Invisible Cinema” (2008 - Blue Note). És un dels pianistes més interessants de les darreres dècades, i va actuar per primera vegada a Girona el 18 d’abril d'enguany.


Aaron Parks Foto: Jordi Renart 

-Bruce Barth “Live at the Village Vanguard” (2002 - MaxJazz). Un altre dels grans pianistes a nivell internacional, que també va ser per primera vegada al Sunset aquesta primavera, concretament el 17 de maig.


Bruce Barth Foto: Antonio Porcar 

-Bill McHenry Quartet “Graphic” (1999 - Fresh Sound New Talent). És un habitual del Sunset i un dels grans renovadors del saxo contemporani, i en aquest disc ja llegendari, hi col·laboren Ben Monder (guitarrista del darrer disc de David Bowie) i Gerald Cleaver, dos dels músics que més ens ha impressionat escoltar al club.


Bill McHenry Foto: Josep Manel Jarabo 

-Gorka Benítez “Gasteiz” (2014 - Fresh Sound). Un dels músics més carismàtics del país i probablement el més estimat pel públic del Sunset, va enregistar aquest disc en viu al Festival de Jazz de Vitoria juntament amb el ja esmentat Ben Monder i el bateria David Xirgu, un dels músics més habituals a la nostra programació.


Gorka Benítez Quartet Foto: Jordi Renart 

-Mark Turner Quintet “Yam Yam” (1995 - Criss Cross). Turner té un so espectacularment bonic i és un dels saxos tenors més imitats i admirats en els darrers vint anys. Tots els seus treballs són interessants, però “Yam Yam” té una especial importància ja que quan va aparèixer ens va canviar la vida a molts aficionats al jazz, i va donar a conèixer internacionalment als sensacionals músics que hi van col·laborar: Brad Mehldau, Peter Bernstein, Larry Grenadier i el català Jorge Rossy, que van acabar forjant sòlides carreres individuals.


Mark Turner Foto: NPR 

-Carles Benavent “Agüita Que Corre” (1995 - Nuevos Medios). Carles Benavent és un dels nostres músics més internacionals, amb una trajectòria impressionant en la que ha treballat amb genis com Camarón de la Isla, Chick Corea, Paco de Lucía o Miles Davis, i és un dels baixistes més influents de la història. Va actuar per primera vegada al Sunset dins la programació del quinzè aniversari.


Carles Benavent Foto: Antonio Narváez

-Jordi Bonell & Dani Pérez “Duo” (2004 - New Mood Jazz). Són dos dels nostres guitarristes favorits als que no ens cansem mai d’escoltar, i aquest disc és un autèntic regal pels amants de la guitarra i del bon gust.


Portada del disc

-Petros Klampanis “Chroma” (2017 - Motéma). El contrabaixista grec Petros Klampanis és una de les noves sensacions a l’escena de Nova York, i de la seva mà vam poder descobrir al guitarrista israelià Gilad Hekselman, un dels músics que més ha captivat al nostre públic i que està fent història.


Petros Klampanis Foto: Josep Manel Jarabo 

-Ramon Prats Quartet “Pandora” (autoeditat). Ramon Prats és un músic banyolí molt vinculat al Sunset, on hi ha tocat setmanalment durant set anys, a més de puntualment amb molts altres projectes. Aquest disc va tenir molt bona acollida i va rebre diferents premis.


Ramon Prats  Foto: Jose Manel Jarabo 

-Eivind Opsvik “Overseas V” (Loyal Label). El grup que lidera aquest contrabaixista norueg és dels més interessants de l’actualitat, i enguany vam poder escoltar les composicions d’aquest disc uns dies abans que es presentés oficialment.


Eivind Opsvik Foto: Flickr


- Josep Maria Farràs & Ignasi Terraza Trio “Plaça Vella” (2009 - Swit Records). Amb setanta-quatre anys, el trompetista egarenc Farràs és una llegenda viva, que a cada concert ens meravella.


Josep Maria Farràs Foto: Miquel Carol 
CD DEL SUNSET A LA BIBLIOTECA ERNEST LLUCH (GIRONA) 
LUIS GONZÁLEZ TRÍO - LIVE AT SUNSET

VERNAU MIER QUINTET - NEBULOSES D'AZIMUT

DUO NOSFERATU (MARC BOVER & MARCO MESQUIDA) - LIVE AT SUNSET

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...