dijous, 4 de maig de 2017

7a Setmana de l'Òpera a la Biblioteca Clarà

7ª SETMANA DE L’ÒPERA A LA BIBLIOTECA CLARÀ


Un any més, i aquest cop per commemorar els 450 anys del naixement de Claudio Monteverdi, la Biblioteca Clarà celebra la Setmana de l’Òpera pels volts del Dia Internacional de l’Òpera, 8 de maig. Aquesta iniciativa, que va néixer per difondre el Centre d’Interès en Òpera de la biblioteca, arriba a la setena edició i oferirà, del 9 al 13 de maig, les següents propostes:

DIMARTS 9 de maig, 18:30h. Presentació del llibre L’Amor et farà immortal, amb Ramon Gener, autor, divulgador musical i presentador. Un llibre amb molta música, moltes històries relacionades amb la mort i també algunes curiositats. Hi col·labora: ARA llibresDIJOUS 11 de maig, 19h. Presentació del llibre En to d’aventura, memòries de l’Òpera Club de la Biblioteca Clarà. Amb Edgar Villanueva, autor i coordinador de l’Òpera Club de la biblioteca. Podrem gaudir també de la performance “Lament d’Arianna”, de Claudio Monteverdi, amb Marta Rodrigo (mezzo-soprano) i Andreas Martin (tiorba) i farem un sorteig d’entrades per veure l’espectacle La fille du Régiment, de Donizetti, al Gran Teatre del Liceu. Amb aquesta activitat, la biblioteca celebra els seus 15 anys de l’Òpera Club.DIVENDRES 12 de maig, 18h. Menuda òpera, a càrrec d’Elena Martinell, soprano i Susanna del Saz, mezzo-soprano, Companyia Òpera Prima. Un petit concert, una audició de fragments de les àries més properes i conegudes de l’òpera, perquè els nens les escoltin de ben a prop. Activitat familiar


DISSABTE 13 de maig, 13h. Cinema i òpera: tast de fragments d’òpera a través del cinema. A càrrec de Rosa Maria Carbonell, periodista i divulgadora.
Totes les activitats es realitzaran a la Sala d’actes de la Biblioteca Clarà. Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de la biblioteca o el programa complet de la Setmana.


La Setmana de l’Òpera de la Biblioteca Clarà està inclosa en el cicle Òpera en ruta, esdeveniment que es realitza al districte de Sarrià-Sant Gervasi, i que del 2 al 14 de maig oferirà en diferents equipaments i espais del districte activitats i propostes diverses per difondre aquest gènere musical. 


La 6a edició de l’Òpera en ruta s’inaugura dimarts dia 2 al Centre Cívic Pere Pruna (c/Ganduxer, 130) amb un Recital de cambra i una conversa distesa amb el músic i presentador Xavier Chavarria. L’Òpera en Ruta compta amb la col·laboració del Palau de la Música, Orfeó Català, del Gran Teatre del Liceu i de la Fundació Victoria de los Ángeles.  


Entre les propostes d’enguany d’aquest cicle s’hi poden trobar també les de la resta de biblioteques del districte:


DIMECRES 3 de maig, 17:30h. Sessió de contes Òperes contades. A càrrec de Núria Clemares. Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall.


DIJOUS 4 de maig, 19:30h. Conferència Les mil lires d’Orfeu: de Mantova a Rio de Janeiro. A càrrec de David Guzmán, tenor. Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall.


DIMECRES 10 de maig, 18h. Representació d’òpera Òpera secreta. A càrrec de Laia Camps, soprano i Joan Martínez Colás, tenor. Biblioteca Collserola-Josep Miracle.


DIVENDRES 12 de maig, 17:30h. Espectacle familiar Papageno & Papagena, La flauta màgica amb ulls d’infant. A càrrec de la Companyia Òpera-Collage. Biblioteca Collserola-Josep Miracle.


Propostes, doncs, que en la seva varietat pretenen captar l’atenció i fer arribar l’òpera a iniciats i experts, a petits i grans. Podeu consultar tota la programació aquí.

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...