dijous, 21 de juliol de 2016

"1001 canciones que hay que escuchar antes de morir" de Robert Dimery (ed.) : playlist del llibreSi hi ha alguna certesa en aquesta vida és que morirem. Sí, sentim donar-vos aquesta notícia inesperada. Així que pel que sembla, no podreu llegir tots els llibres que desitjaríeu, ni veure totes les filmografies dels millors directors de cinema ni escoltar tots els discos ni descobrir tots els músics que us agradaria. Ergo, heu de seleccionar intentant no morir abans d'hora en l’intent.

Si el que voleu és conèixer quines són les millors cançons de la història de la música popular o quines són aquelles que val la pena escoltar per algún aspecte que les fa singulars, no cal que consulteu muntanyes de llibres ni que us deixeu les pestanyes a la pantalla del PC buscant informació a Google. Un equip de periodistes i crítics musicals encapçalats per l’editor Robert Dimery us han fet la feina recollint en un volum de 900 pàgines aquelles cançons que consideren que són imprescindibles d’escoltar abans de traspassar.

Cada cançó seleccionada descobreix una història i ens dóna unes pinzellades sobre el talent del músic que la va concebre. I tot assaonat amb dades rellevants i anècdotes sorprenents. Els gèneres que contempla abarquen des de la música d’arrels nord-americana (jazz, blues, soul), fins a la chanson francesa, el fado portugués, el flamenc espanyol,  el calipso caribeny, la bossa nova i, com no, la música popular per excel·lència: el rock and roll.

A més de l’indubtable interés que tenen la selecció i la informació recollides, el llibre s’il·lustra amb fotografies a tot color.Un segle d’història de la música popular en un sol llibre que ara també podeu escoltar a través de la playlist que us hem preparat a la Biblioteca Vallcarca i els Penitents, perquè volem nodrir la vostra curiositat sense que perdeu el temps pel camí.  Que la vida corre.
  

1 comentari:

Anònim ha dit...

Impressionant. Gràcies per la llista a l'spotify!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...