dimarts, 28 de juny de 2016

Orgull Trans per acabar amb els rols de gènere

Enguany el col·lectiu transsexual ha sigut notícia a casa nostra, desgraciadament, pel suïcidi de l'Alan un menor trans que patia bullying per la seva identitat sexual. Aquest trist succés ha servit per donar visibilitat a entitats com Crysallis, l'associació de famílies de menors transsexuals i veu a activistes trans que defensen la despatologització de la transsexualitat des de fa temps, com Miquel Missé. En els últims anys, la societat ha començat a acceptar els trans quan s'han fet una reassignació de sexe, però una persona transsexual no té perquè voler canviar el seu cos o patir disforia de gènere, però en canvi perquè se'ls reconegui la seva identitat han de passar per un diagnòstic psiquiàtric que ho certifiqui. No tothom dins el col·lectiu transsexual comparteix l'opinió de Missé, però tot i això i sigui quina sigui la nostra identitat i orientació sexual, la lluita del col·lectiu LGTB  ha contribuït a donar flexiblitat a la rígida organització binària de la nostra societat i a fer-nos més lliures i poder viure amb més dignitat. I axò s'ha de celebrar i reivindicar. Gràcies! 


Hedwig and the Angry Inch a punt de liar-la

Des de l'Ampli us oferim una petita tria de llibres, pel·lis i música per commemorar el Dia de l'orgull. 


LLIBRES 


Una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos. 
Pol Galofre/Miquel Missé (Editores). Egales. Barcelona/Madrid 2015. 


Portada del llibre

El talento de Miss Highsmith
Joan Schenkar. Circe. Barcelona, 2010. 

L'adaptació al cinema de la novel·la "Carol" és una ocasió per acostar-nos a la figura de la seva autora, Patricia Highsmith, que al llarg de la seva vida va tenir relacions complicades amb diferents dones. 

 Miss Highsmith somriu des de la coberta de la seva biografia

PEL·LÍCULES 

Aquí trobareu una selecció de pel·lis recents de temàtica LGTB que s'han estrenat en sales grans i de fàcil accès per al gran públic. Si voleu films més trencadors sempre podeu fer una ullada al festival FIRE!, que es celebra del 30 de juny al 10 de juliol a Barcelona. 

Todd Haynes. 2016 
Una pel·li de mirades i de fotografia espectacular, que no es limita a transcriure al cel·luloide la primera novel·la pulp de temàtica lèsbica amb final feliç. 

Cartell

Tom Hooper. 2015 
Aquest film explica la vida de Lili Elbe, la primera persona coneguda que es va sotmetre a un canvi quirúrgic de sexe. Està basada en la novel·la homònima de David Hebershoff, publicada per Anagrama. Ha estat prohibida en diferents països. 

Pòster

Un amor incondicional 
Peter Sollett. 2015

Basada també en una història real, aquest film explica la història de la sergent de policia Laurel Hester, malalta terminal de càncer,  i la seva lluita perquè la seva companya Stacie Andre tingués dret a rebre la pensió que li corresponia com a parella seva. També hi ha un documental

Julianne Moore i Ellen Page protagonitzen aquesta pel·lícula 

Zaida Carmona/ Maite Eraso 

Curt protagonitzat per Nausicaa Boninn, l'actriu catalana que millor sap plasmar la masculinitat femenina i que no té res a envejar a la Léa Seydoux de "Blue is the warmest colour". A "Cites" clava els gestos fent de Sofia. 

Bonnin en distància curta 

MÚSICA 

Anonhi no va voler acudir a la cerimònia dels Òscar perquè no la van convidar a cantar la cançó per la qual havia estat nominada. L'artista va considerar que la seva condició de transgènere va influir en la decisió de l'Acadèmia. Com a banda sonora per avui hem escollit una sessió de Black Madonna, artista vinculada al moviment Queer i que fa quatre dies va punxar al Sònar. Hem escollit una sessió de club com a homenatge a les víctimes del tiroteig de la discoteca Pulse d'Orlando. 

Amén. 


Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...