dilluns, 13 d’abril del 2015

The Missing Leech. El documental i la playlist

Ja li vam dedicar a The Missing Leech un post  i ara n'hi dediquem un altre, perquè el dilluns 13 d'abril a les 19.30h a l'Espai Marfà i dins del festival Strenes, es presenta el documental "This is the unfinished story of The Missing Leech (a film about something called anti-folk)

Cartell del documental

La presentació comptarà amb la presència del seu director, Vicenç Ferreres i de Maurici Ribera.  The Missing Leech (Maurici Ribera) va participar aquest cap de setmana passat en la quarta edició del Festival Acústic Vell, que es va celebrar al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal de Girona. El van acompanyar Sam Destral i el sistemÄ suec, entre d'altres,  que també formen part del segell de Ribera, El Mamut Traçut (més endavant també li dedicarem un post) que va néixer el 2007 per publicar els treballs de The Missing Leech. Enguany el segell també ha organitzat el 1r Festival Gorg Màgic (Properes actuacions dimecres 15/04 i divendres 17/04). Per si tot això fos poc, Maurici Ribera també té un programa de ràdio, Trilogy Rock.


Logo del segell


Cartell del festival

¿Què és l'Antifolk? Si no ho sabeu, ho podeu descobrir mirant el documental. O escoltant  els inicis de Beck. Els que tinguin més memòria recordaran un grup que es deia de Moldy Peaches. L'èxit d'aquesta banda de Nova York va fer aflorar a la superfície aquest gènere. Ah, i en Joan Colomo també encaixa en aquest estil. L'Antifolk beu del punk, amb qui comparteix la filosofia "fes-t'ho tu mateix" (Do it yourself)"i del folk (evidentment). Té un punt amateur i un esperit lúdic, subversiu, irreverent i desacomplexat i un so allunyat de l'alta fidelitat. Com a preludi a la presentació del documental, hem demanat a The Missing Leech una playlist de cançons d'antifolk, que l'anèl·lid més peculiar del sotabosc musical català (i m'atreviria a dir que del món sencer) ha fet pensant "en el que em venia de gust escoltar al moment". Moltes gràcies!

La pregunta de Ferran Sarrió

Jeffrey Lewis - Williamsburg Will Oldham Horror (City and Eastern Songs, 2005)
Cindy Lee Berry Hill - 12 Dollar Motel (Naked Movie Star, 1989)
Beck - Going Nowhere Fast (Banjo Story, 1998)
Roger Manning - #16 Blues (Roger Manning, 1988)
Paleface - Burn and Rob (What else do you?, 1990) (Recopilatori)
Hamell on Trial - 7 seas (Ed's not dead Live) (Ed's not Live, Hamell's Comes Alive, 2002)
The Wowz - This land is your land (versió d'una cançó tradicional)
Berth Control - Blue Ski Mask (Blue Ski Mask, 2010)
Scherwon! - Dinner (Quick Frozen Small Yellow Cracker, 2003)
Dizzy Spells Martian - Summer (Dizzy Spells Martian, 2008)
Phoebe Kreutz - Ass (Election Night Extravaganza, 2008)
Frozy - Hang Up (Sg, 2013)
Liannallull - Homes de debó (Cap de pardals, 2011)
Mad'Zelle - Noches Haven (Bridge, 2014)

(Nom del grup + títol de la cançó + Nom del disc o single -sg- + any)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...