dimecres, 21 de gener de 2015

L'Any del Cavall a les Biblioteques Municipals de Girona. Un repàs musical

En l'horòscop xinès el 2014 ha estat l'Any del Cavall. L'any del Cavall ens ha remès al documental de Jim Jarmusch sobre Neil Young, "The year of the horse". Broken Arrow no ha tret disc aquest any, però si que ha publicat unes memòries, "Memorias de Neil Young: El sueño de un hippie". Uns mesos després es va publicar la seva biografia: "Shakey", de Jimmy McDonough, ambdós disponibles a les biblioteques. Enguany les Biblioteques Municipals de Girona han intentat emular Cheo Feliciano i aconseguir que "se soltasen los caballos" amb les següents activitats musicals: 
El 21 de Juny es va commemorar El Dia de la Música amb la creació d'una playlist amb cançons que parlen sobre indrets de la ciutat de Girona. Acompanyava la llista, un mapa amb les cançons geolocalitzades. La iniciativa pot recordar al llibre "Barcelona en 50 cançons".


Aparador Biblioteca Ernest Lluch

Cançons geolocalitzades                     Girona, dia de la música

El Premi Cerverí de lletra de cançó, és un premi literari de lletres de cançó en llengua catalana que forma part dels Premis Literaris de Girona. És escollit per votació popular. Lluís Gavaldà es va endur el guardó de la darrere edició amb la lletra de "Me'n vaig". Les Biblioteques Municipals de Girona van recopilar totes les cançons premiades en una playlist. 


El cicle de concerts #ensolfa també va passar per Girona, on van actuar a l'Espai Marfà/Biblioteca Salvador Allende: L'Eriçó Bru,Damià Olivella i Toni Beiro. L'olotí ho va petar. Tot i que al principi dubtava de la presència d'algú: "Ei, ¿sou aquí o què? És que amb aquestes llums no veig res! Sembla que m'hagi abduït una nau extraterrestre!", quan el públic va començar a aplaudir el seu rock, soul i blues amb aires del sud, va adonar-se que no estava sol i que la seva música no deixava indiferent la sala. Toni Beiro, va tocar sense banda, però ningú la va enyorar. Les seves bromes entre cançó i cançó -l'esforç que ha de fer el canell per afinar la guitarra- i l'entusiasme i l'energia amb que va tocar, sense deixar de portar el ritme amb el peu, van fer que es posés el públic a la butxaca. 


El canell de Toni Beiro

La gent va participar en l'espectacle, ja fos fent palmes, repetint estrevets o fent corus lolailos, sempre que el músic ho va demanar. Beiro va tocar cançons del seu últim treball "Els grans herois" (Satélite K, 2014), i de discos anteriors, que li van recordar la seva gira amb Antonio Orozco, on "els altaveus es sentien més enllà de Mordor". També va tocar "Frialdad" de Triana. Toni Beiro va acabar la seva actuació fent les banyes heavies i reivindicant "la bona música i no aquestes merdes amb ukelele". El públic va marxar content, però amb ganes de més i convençuts que Toni Beiro és "Bueno, Bueno, Bueno". 


            Playlist del showcase

#recomanemcançons2014 és el títol de la playlist de les Biblioteques Municipals de Girona, que agrupa les cançons que han fet  l'Any del Cavall més suportable. 


 L'Any del Cavall

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...