dimarts, 15 d’octubre de 2013

Seleccions Rare, Groove, & Tururut II: The Disco Demands


Les seleccions Rare, Groove, & Tururut son una sèrie de posts sobre selectes i singulars recopilacions de música dels anys 50, 60, i 70, més o menys rara i més o menys difosa, feta en estranyes edicions i segurament adreçades a minories. Afegim que la gran majoria es troben també descatalogades físicament.
Petits tresors que conformen la cara B de la nostra discografia.The Disco Demands son una sèrie de cinc cds recopilatoris (també disponibles en vinil) fets pel col·leccionista i DJ i productor escossés Al Kent (Ewan Kelly) sota els segells Barely Breaking Even (BBE) Records i Million Dollar Disco.Cada CD està ple de meravellosa i negra, molt negra, música Disco dels anys setanta, amb tocs funky amb majúscules. Capaç de fer vibrar fins la darrera fibra del nostre cos. 
Em manifesto molt fan dels Bee Gees, però cal aclarir que la música disco va molt més enllà del que es va popularitzar, arrelant de manera molt diversa a les pistes de ball nord-americanes. Es ben cert que desprès del genial l'èxit del Philly Sound o el so de Philadelphia, la música va anar divergent cap a altres territoris més racials i menys orquestrals, amb més soul i com ja em dit, amb més funk. Aquesta es una mostra excepcional, un munt de temes (la gran majoria força desconeguts) amb una gran càrrega de força, ritme, delicadesa, i com no, de sexualitat espaterrants. La selecció conte gran quantitat de temes reeditats i remasteritzats.Les caràtules dels discos son d'un vigor contundent captant l’essència de l'erotisme tant de moda durant l'època del Blaxploitation i paral·lelament lligats a l'empenta del moviments reivindicatius afroamericans en l'autoreafirmació com a comunitat cultural diversa i creativa. Realment l’exuberància de totes les portades deixa sense alè.Altres edicions han contat amb altres portades molt més tímides, segurament subjectes a fins comercials, malgrat tot els alegres i desenfadats anys setanta parlen per si sols.
Al Youtube hi trobareu algun que altre exemple.

Creieu-me si us dic que escoltant aquests discs desitjareu haver nascut negres.

Lo Jaume.

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...