divendres, 12 d’abril de 2013

AMPLI Sessions al Vapor Vell

El proper 20 d'abril, amb motiu del cicle d'Sketching Musical que es farà a 3 biblioteques de la ciutat de Barcelona, tindrà lloc el retorn de les AMPLI Sessions! Podeu consultar les anteriors edicions aquí.


Les AMPLI Sessions, pels que encara no les conegueu, sessions de música punxada a la biblioteca a càrrec dels propis musictecaris. Una apostolat ple de fortuna. Les ganes de compartir música: el vici, mai curat, de fer recopilacions temàtiques, de pensar en algú i disapar una tambor senser de bales musicals. No en un sentit creatiu, com a DJ's manipuladors de só, sinó com a selectors d'un àmbit específic de la música. Són sessions temàtiques, especialitzades, de descoberta i aprofundiment musical, i especialment de plaer pels sentits.


Seran tres hores de música, disparada en tres direccions molt diferents:

De 16 a 16:30h. DJ Wilkins Surrealisme musical: el surrealisme va ser una onada de frescor i imaginació sense precedents a la història de l'art. La literatura i el cinema en són una mostra palmària. No aixì la música, sense flotant entre l'abstracció instrumental i la submissió a temes i formes estàndars. Intentarem sondejar aquest bagul que, malgrat ser desconegut, està ple.De 16:30 a 17 h. DJ Capatàs - Música i Humor: Inalienables!:
 Sense humor no som res. Per sort venim de sèrie amb altes capacitats per a riure, malgrat que la societat i els seus poders obscurs les van minvant. Poques coses hi han en aquest mon més sinceres que el riure d'un nen. Pot la música fer riure a nens? i a adults? i als polítics? la música es capaç de tot i de molt més. Un passeig suggerent per melodies, ritmes, efectes, i alguns contexts que ens faran riure i posar-nos ben tous i de bon humor. Recordeu que l'humor ens fa lliures! Manà manà, du du durúru...
De 17 a 18h. DJ Fonti Pont Istanbul: la mediterània és un la conca cultural més bullent de l'antiguitat. La seva música tradicional (tradicional ara, senzillament popular i espontània en la seva gènesi) mostra sense amagar-los uns tresors que abasten des de la bellesa dels instruments, la sensibilitat de la seva lírica i la naturalitat de les seves formes. A Istanbul, port de meravelles, conflueixen unes músiques i uns artistes que són patrimoni, no ja turc, sinó de tota la humanitat. 
De 18 a 19h. DJ Goldfoot - Kingston a RioMiss Goldfoot és, en si mateixa, una enciclopèdia ambulant de referències festives musicals. El seu punt de mira, per aquesta sessió, s'ha fixat en el món insondable (pel cos i l'ànima) de la música jamaicana, una creuament de camins entre àfrica, el tròpic i la música negra americana amb uns resultats que eliminen qualsevol esclerosi artística.No us ho perdeu. Són tres sessions fraternes, un viatge de la raresa a la festa, passant pel mar. Finalment, es tracta d'això:

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...